Kies je eigen bezorgmoment
Gratis verzending v.a. 50,00
Wekelijkse acties in de nieuwsbrief
Gratis afhalen in de winkel
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Tri Tip Black Angus

31,89
Op voorraad (2)
- +
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis verzending v.a. 50,00
Wekelijkse acties in de nieuwsbrief
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Tri Tip Black Angus

Over de tri tip

In Santa Maria, Californië, is de tri tip een enorm populair stuk vlees. Het driehoekig gevormde stuk vlees komt van de lies van een rund; de onderkant van de dikke lende. De tri tip is echt werkvlees. Daardoor heeft het een stevige structuur en een sterke smaak. Misschien wist je al dat de tri tip wordt ook wel maminha, liesstuk of ezeltje genoemd. Maar wist je al dat de tri tip ook wel 'pas-gehuwdenstuk' wordt genoemd? Vroeger kreeg een pasgetrouwd stel namelijk dit stuk vlees. De kookkunsten van het stel waren meestal nog niet zo goed, maar met dit stuk vlees kon het niet mislukken. Of je de tri tip nu rare, medium of well done bereid: dit stuk is altijd smakelijk!

Waar komt de tri tip vandaan?

Deze tri tip komt van graangevoerde runderen uit Australië. De tri tip is een sirloin steak. Dat betekent dat dit stuk vlees onder de premium steaks valt: overheerlijke kwaliteit en malsheid. Omdat onze tri tip graangevoerd is, is het een stuk malser en smaakvoller dan de grasgevoerde variant. 

Algemene bereidingswijze

We raden het aan om de tri tip op de barbecue te bereiden, maar je kunt het ook low & slow bereiden voor een lekker stoofpotje. We leggen je hieronder uit hoe je de tri tip op de barbecue kunt bereiden. Ben je op zoek naar een recept met de tri tip? Hier vind je een heerlijk recept met tri tip met gepofte groenten.

1. Laat de vetkap van de tri tip zitten. Dit geeft nog meer smaak aan het vlees. Door de vetkap in te snijden, zal het vlees niet kromtrekken.  
2. Smeer de tri tip in met jouw favoriete rub. Je kunt dit al een dag van te voren doen, dan wordt de smaak nog intenser.
3. Steek de barbecue aan op 150 °C voor het indirect verwarmen.
4. Als de temperatuur is bereikt, kun je de tri tip op de barbecue leggen. Houd een kerntemperatuur van zo'n 50 °C aan.
5. Verpak de tri tip losjes in aluminiumfolie.
6. Verander het indirect verwarmen naar direct verwarmen en verhoog de temperatuur naar 200 °C.
7. Grill de tri tip aan beide kanten.
8. Laat de tri tip 5 minuten rusten in aluminiumfolie.
9. Snijd het vlees haaks op de draad en serveer met eventueel saus en groente.

 

Deze tri tip is van Halal geslachte runderen.

Wil je meer informatie over het product? Dit vind je hier.

 

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 1024895AU
  • Herkomst: Australië
  • Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
  • Gewicht: 1250 gram
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Kiloprijs: €21.99
  • Samenstelling: 100% Rundvlees
LeJean Tri Tip Black Angus
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Je beoordeling toevoegen
BO
Bert Oomen Geplaatst op 04/05/2021

Heerlijk stuk vlees met een lekkere bite.

D
David Geplaatst op 06/12/2019

Heerlijk stuk vlees top

N
Nelly Geplaatst op 25/08/2019

Ik heb het in de oven klaargemaakt. De vetlaag smelt wat er voor zorgt dat het vlees heerlijk smaakt en mals wordt. Dit is zo eenvoudig te bereiden op verschillende manieren. Een echte aanrader.

RD
R de Hoog Geplaatst op 17/12/2018

kruiden en daarna op de bbq 4 min per kant grillen. Dan 30 -45 min naast de kooltjes met de deksel erop laten liggen. Heb rookhout gebruikt. Was echt super lekkerrrrrr !!!! Wat een smaak zeg en lekker mals.

J
Jolanda Geplaatst op 12/04/2018

Heerlijk van smaak en super zacht .

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Rund Varken Gevogelte BBQ Lam Exotisch Seafood Halal Wild Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account