Schrijf u in voor onze wekelijkse aanbiedingen
Get the latest updates, news and product offers via email
Abonneer
27 August 2019

Côte du Boeuf met bieslook- peterselie boter

Côte du Boeuf is een stoer stuk vlees. Ideaal voor op de BBQ maar ook goed te bereiden in een grillpan en oven.

Ingrediënten;

Voor 2-3 personen;

1 côte du boeuf

Arachideolie

gemalen peper

gemalen zee-zout

Voor de boter;

75 gram roomboter

2 EL peterselie, gehakt

2 EL bieslook, gehakt

2 tl Dijon-mosterd

2 tl Grove Zaanse mosterd

 

Voorbereiding;

Haal de côte du boeuf uit de verpakking en laat het goed op kamertemperatuur komen.

Zodra het vlees op temperatuur is wrijft u het goed in met olie, en zout.

Maak nu eerst de peterselie-bieslook kruidenboter;

Maak van zachte boter een mengsel met de gehakte peterselie, gehakte bieslook, dijonmosterd en de grove Zaanse mosterd. Klopt het luchtig met keukenmachine, of prak alles goed met een vork.

Gebruik bakpapier om er vorm aan te geven, rol boter in of vouw er een vierkant van. Bakpapier werkt het eenvoudigst, eventueel kunt u ook huishoudfolie gebruiken.

Leg de boter minimaal 30 minuten in de koelkast.

Bereiding BBQ-Kamado;

Bereidt de côte du boeuf reverse. Zorg dat de temperatuur circa 120 graden is en steek een kerntemperatuurmeter in het vlees (let op niet tegen het bot aan)

Zodra deze een temperatuur heeft van 49-50 graden haalt u hem van het rooster. Leg de côte du boeuf weg in aluminium folie en breng de BBQ naar 250-300 graden.

Zodra de BBQ heet is schroeit u beide kanten van het vlees 2-3 minuten per kant dicht.

Haal het vlees van de BBQ en leg hem 5-10 minuten rustig weg.

Pak een goed scherp mes en snij mooie dunnen plakken. Bestrooi met wat extra vers gemalen peper en wat fleur de sel.

Leg een schijfje verse kruidenboter erbij.

Bereiding pan/oven;

Smeer het vlees in met olie en zout.

Verwarm de oven voor op 160 ºC 

Bak eerst het vlees licht aan in de (gril)pan op de vetkant in circa 1-2 minuten

Leg het vlees plat en bak/gril het vlees 3 minuten per kant.

Haal het vlees uit de pan en steek een kerntemperatuurmeter in het vlees (niet tegen het bot)

Stel de kerntemperatuur in op 52 graden Celsius.

Zodra de kerntemperatuur bereikt is haalt u het vlees uit de oven en legt dit 10-15 minuten weg in aluminium folie. Zo blijven de vleessappen mooi in het vlees en loopt uw vlees niet leeg bij het snijden.

Snij de stukken vlees in mooie dunnen plakken, beetje vers gemalen peper fleur de sel. Serveer met plakjes huisgemaakte boter.

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »