10 July 2019

Spareribs 3,2,1

Het bereiden van spareribs is redelijk eenvoudig en eindeloos te combineren met diverse smaken.

 

Ingrediënten;

4 strengen spareribs

200 ml appelsap

BBQ Saus naar keuze

 

Voor de Rub;

2 el paprikapoeder

1 el cayennepeper

3 el bruine basterdsuiker

2 el zeezout

1 el zwarte peper

2 teentjes fijngehakte knoflook

2 el kruidige mosterd

 

 

Voorbereiding;

Haal de spareribs uit de verpakking en leg ze met de bolle kant naar onder.

Verwijder met de achterkant van een lepel of mes het vlies. Dit doet u door een kleine inkeping te maken en met de hand het vlies eraf te trekken.

Gebruik een rub naar keuze of maak deze zelf met recept hieronder;

Meng de paprikapoeder, cayennepeper, basterdsuiker, zeezout, zwarte peper, knoflook en mosterd door elkaar.

Wrijf de spareribs in met de rub en laat ze minimaal 3 uur in de koelkast marineren.

Breng de Kamado, BBQ of oven op temperatuur. Stel in op 125ºC

Gebruik bij een BBQ een indirecte methode 

 

Bereiding;

Leg de spareribs in een rek op de Kamado/BBQ/Oven. Indien gewenst kun je op de Kamado wat rooksnippers toevoegen.

Rooster de ribs nu 3 uur lang op 125ºC

Haal na 3 uur de ribs van de warmtebron en leg ze met de bolle kant op stevig aluminium folie.

Schenk er een kwart appelsap op en leg de volgende rib er boven op. Schenk ook hier weer een kwart appelsap op en herhaal bij de 4de rib.

Leg de pakketjes ribben nu terug op het vuur en gaar voor 2 uur..

Haal de pakketjes van het vuur na 2 uur en verwijder voorzichtig de folie. Bestrijk de ribben royaal met BBQ saus. Doe dit op de bolle kant.

Leg de ribben terug op de warmtebron en laat ze nog 1 uur garen.

Haal na 1 uur de ribs van de warmtebron en bestrijk ze nog 1 maal met BBQ Saus.

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »