Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Spareribs 3, 2, 1

Spareribs 3, 2, 1

minuten lezen

Ingrediënten

- 4 porties spareribs
- 200 ml appelsap
- BBQ saus naar keus

Voor de rub
- 2 el paprikapoeder
- 1 el cayennepeper
-3 el bruine basterdsuiker
- 2 el zeezout
- 1 el zwarte peper
- 2 teentjes fijngehakte knoflook
- 2 el kruidige mosterd
Of bekijk ons assortiment rubs

Voorbereiding

1. Haal de spareribs uit de verpakking en leg ze met de bolle kant naar onder.
2. Verwijder met de achterkant van een lepel of mes het vlies. Dit kun je doen door een kleine inkeping te maken en met de hand het vlies eraf te trekken.
3. Gebruik een rub naar keuze of maak deze zelf met paprikapoeder, cayennepeper, basterdsuiker, zeezout, zwarte peper, knoflook en mosterd.
4. Wrijf de spareribs in met de rub en laat ze minimaal 3 uur in de koelkast marineren.
5. Breng de Kamado, barbecue of oven op temperatuur. Stel in op 125 ºC. Gebruik bij een barbecue een indirecte methode.

Bereiding

1. Leg de spareribs in een rek op de kamado/babecue/oven. Indien gewenst kun je op de kamado wat rooksnippers toevoegen.
2. Rooster de ribs 3 uur lang op 125 ºC.
3. Haal na 3 uur de ribs van de warmtebron en leg ze met de bolle kant op stevig aluminium folie.
4. Schenk er een kwart appelsap op en leg de volgende rib er boven op. Schenk ook hier weer een kwart appelsap op en herhaal bij de vierde rib.
5. Leg de pakketjes ribben terug op het vuur en gaar voor 2 uur.
6. Haal de pakketjes van het vuur na 2 uur en verwijder voorzichtig de folie. Bestrijk de ribben royaal met BBQ saus. Doe dit op de bolle kant.
7. Leg de ribben terug op de warmtebron en laat ze nog 1 uur garen.
8. Haal na 1 uur de ribs van de warmtebron en bestrijk ze nog 1 maal met BBQ saus.

Eet smakelijk!

 

 

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account