Over spareribs
Wie kent sprareribs niet? Spareribs zijn misschien wel het bekendste en meest verkochte vleesgerecht voor de barbecue. Dit gerecht wordt over de gehele wereld (met de handen) gegeten. Het bot zorgt er niet alleen voor dat het vlees gelijkmatig gegaard wordt, het zorgt ook voor lekker veel smaak.
Waar komen spareribs vandaan?
Deze spareribs komen van de ribben van het varken. Om precies te zijn komen deze spareribs uit de rug van het varken, onder de maag, borst en achter de schouders. Deze spareribs komen het Hollandse varken.
Algemene bereidingswijze
Spareribs zijn geweldig om te kluiven en perfect om te bereiden op de barbecue. Er zijn zoveel combinaties mogelijk met spareribs! Hier vind je een recept van spareribs met appelstroop, bbq saus en aardappelsalade, gemaakt door kok London Loy. Of bereid spareribs met de 3-2-1 methode. Welke bereiding je ook kiest, je likt je vingers erbij af.
1. De spareribs hebben nog een vlies aan de onderzijde. Dit vliesje is eenvoudig weg te halen met een lepel.
2. Smeer de spareribs in met jouw favoriete rub, bijvoorbeeld The Taste van No Rubbish. Tip: smeer deze rib ruim van te voren in, zodat het lekker kan marineren.
3. Bereid de barbecue voor op indirecte hitte van 140 °C.
4. Wikkel de spareribs eventueel in aluminiumfolie. Hierdoor zal het vlees minder snel verbranden.
5. Als de barbecue op temperatuur is, kunnen de spareribs erop. Sluit de deksel.
6. Na ongeveer 2,5 uur zijn de spareribs klaar. Door de breektest te doen, weet je zeker of de spareribs goed zijn. Zijn de spareribs makkelijk (niet té makkelijk) te breken? Dan zijn ze goed gaar.
5. Leg de spareribs weer terug en smeer ze in met de Blues Hog Original Barbecue Sauce voor een extra smaaksensatie.
6. Laat de ribs 10 minuten rusten.
7. Smeer nogmaals in met de barbecue saus.
Klik hier voor productinformatie
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 2010103
- Herkomst: Nederland
- Houdbaarheid: 6 Maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
- Kiloprijs: € 11,36
- Samenstelling: 100% Varkensvlees
