Kies je eigen bezorgmoment
Gratis verzending v.a. 50,00
Wekelijkse acties in de nieuwsbrief
Gratis afhalen in de winkel
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Spareribs

6,15

Varkens spareribs ook wel baby back ribs of loin ribs genoemd. Handig per stuk vacuüm verpakt.

Op voorraad (6)
- +
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis verzending v.a. 50,00
Wekelijkse acties in de nieuwsbrief
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Spareribs

Over spareribs

Wie kent sprareribs niet? Spareribs zijn misschien wel het bekendste en meest verkochte vleesgerecht voor de barbecue. Dit gerecht wordt over de gehele wereld (met de handen) gegeten. Het bot zorgt er niet alleen voor dat het vlees gelijkmatig gegaard wordt, het zorgt ook voor lekker veel smaak. 

Waar komen spareribs vandaan?

Deze spareribs komen van de ribben van het varken. Om precies te zijn komen deze spareribs uit de rug van het varken, onder de maag, borst en achter de schouders. Deze spareribs komen het Hollandse varken.

Algemene bereidingswijze

Spareribs zijn geweldig om te kluiven en perfect om te bereiden op de barbecue. Er zijn zoveel combinaties mogelijk met spareribs! Hier vind je een recept van spareribs met appelstroop, bbq saus en aardappelsalade, gemaakt door kok London Loy. Of bereid spareribs met de 3-2-1 methode. Welke bereiding je ook kiest, je likt je vingers erbij af.

1. De spareribs hebben nog een vlies aan de onderzijde. Dit vliesje is eenvoudig weg te halen met een lepel.
2. Smeer de spareribs in met jouw favoriete rub, bijvoorbeeld The Taste van No Rubbish. Tip: smeer deze rib ruim van te voren in, zodat het lekker kan marineren.
3. Bereid de barbecue voor op indirecte hitte van 140 °C.
4. Wikkel de spareribs eventueel in aluminiumfolie. Hierdoor zal het vlees minder snel verbranden. 
5. Als de barbecue op temperatuur is, kunnen de spareribs erop. Sluit de deksel.
6. Na ongeveer 2,5 uur zijn de spareribs klaar. Door de breektest te doen, weet je zeker of de spareribs goed zijn. Zijn de spareribs makkelijk (niet té makkelijk) te breken? Dan zijn ze goed gaar.
5. Leg de spareribs weer terug en smeer ze in met de Blues Hog Original Barbecue Sauce voor een extra smaaksensatie.
6. Laat de ribs 10 minuten rusten.
7. Smeer nogmaals in met de barbecue saus.

 

Klik hier voor productinformatie

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 2010103
  • Herkomst: Nederland
  • Houdbaarheid: 6 Maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Kiloprijs: € 10,25
  • Samenstelling: 100% Varkensvlees
LeJean Spareribs
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Je beoordeling toevoegen
MS
Mark Stultjens Geplaatst op 04/08/2019

Heerlijk! Lekker een avond ervoor ingesmeerd met een dry-rub (Frankys Pork Prank) en vervolgens 2 uur met beukenhout gerookt op de bbq op ongeveer 130 - 150 graden. Af en toe net appelsap besproeid. Vervolgens ingepakt in de aluminium folie en nog een 1,5 uur verder laten stomen.

Daarna uitgepakt in ingesmeerd met een mixje van bbq saus, ketjap manis en honing. Even nog afgrillen en smullen maar!!

AD
Anja Dix Geplaatst op 06/06/2018

Beste ribs ooit

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal Toebehoren BBQ ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account