19 July 2021

Pig wings op de barbecue

Kippenvleugels zijn lekker, maar heb je wel eens een oerhammetje geprobeerd? Een oerhammetje is mals en sappig en wordt in Amerika ook wel Pig Wing genoemd. Probeer het nu!

Ingrediënten 

Voor 4 personen


- 4 pig wings
- Rub naar keus (onze favoriet: porkys rub)
- 5 el appelsap
- 7 el van jouw favoriete (bbq)saus
- 2 el mosterd 
- Smoking Chunk Apple (appelhout)
- Black Ranch Houtskool
- Aluminium bak
- Aluminiumfolie
- Evt. bbq tang

Maak een lekkere Amerikaanse snack eenvoudig slow & low op de bbq. Door het intensieve gebruik van dit vlees heeft het een goede doorbloeding gehad en zit het vol met smaak. ⁠

Neem ruim 4 uur de tijd om deze heerlijke pig wings te bereiden.

Voorbereiding

1. Ontdooi de oerhammetjes in de koelkast gedurende 24 uur.
2. Snijd wat losse deeltjes van de oerhammetjes.
3. Smeer het vlees in met 2 eetlepels mosterd en smeer vervolgens jouw favoriete rub in het vlees.
4. Rol de oerhammetjes strak in folie en leg ze weer in de koelkast.


Bereiding

1. Verwarm de barbecue voor op 135 °C voor indirect garen.
2. Leg wat appelhout op de kolen als de barbecue op temperatuur is en leg de oerhammetjes op het rooster.
3. Laat de pig wings tot een kerntemperatuur komen van (ongeveer) 70 °C.
4. Pak de oerhammetjes na 1,5 uur in met aluminiumfolie en voeg 5 eetlepels appelsap toe, pak ze vervolgens weer goed in en leg ze terug in de barbecue.
5. Grill de pig wings weer 1,5 uur in de aluminiumfolie.
6. Pak de hammetjes uit. Let op: de appelsap is erg heet geworden, wees daarom voorzichtig met het openen van de aluminiumfolie. Bewaar het vocht.
7. Smeer het vlees in met jouw favoriete (bbq)saus.
8. Leg de hammetjes in een aluminium bak en voeg het vocht toe. Zet de bak vervolgens op het rooster van de barbecue.
9. Na 30 minuten zijn de oerhammetjes klaar.

Eet smakelijk!

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »