Over de oerhammetjes (varkensschenkel)
Het oerhammetje heeft vele namen zoals de varkensschenkel, flinstones of spaakhammetje. De Amerikanen zijn dol op deze 'snack'. Daar noemen ze het oerhammetje dan ook wel pig wing. Het oerhammetje is eigenlijk de kuit van de varkenspoot, door het intensieve gebruik van het vlees een goede doorbloeding gehad en zit vol met smaak. Het oerhammetje is niet zo bekend bij het grote publiek, maar echt superlekker.
Algemene bereidingswijze
Neem een paar dagen de tijd om de oerhammetjes klaar te maken. Het duurt misschien even, maar dan heb je ook écht wat lekkers.
1. Ontdooi het hammetje in de koelkast gedurende 24 uur.
2. Leg de oerham 1 nacht in de pekel. Doe dit door 230 gram zeezout op te lossen in 1 liter kokend water. Laat de zoutoplossing lauw worden. Dan kan het oerhammetje in een pan en doe ze zoutoplossing met nog 3 liter water bij. Laat dit een nacht staan.
3. Voeg daarna saus en kruiden naar smaak toe.
4. Gaar het oerhammetje langzaam op 140 °C de bbq of in de oven. Houd als kerntemperatuur 70 °C aan.
Hier vind je een recept van pig wings op de bbq.
Oerhammetjes bestellen
Oerhammetjes koop je bij online slager LeJean. Mocht je nog vragen hebben, kun je contact met ons opnemen. Stuur een mailtje naar [email protected] of bel +31 (0)70 201 7034. We staan elke werkdag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 2010106
- Herkomst: Nederland
- Houdbaarheid: 4 mnd na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
- Kiloprijs: € 9.49
- Samenstelling: 100% varkensvlees