07 March 2018

Met ratatouille gevulde lamsrollade

Met ratatouille gevulde lamsrollade

 

Je maakt meer ratatouille dan je nodig hebt om de lamszadel te vullen. De rest serveer je er apart bij.

 

Voor 6 personen

 

1½ kg lamsbout zonder been

olijfolie

Voor de ratatouille:

2 rode paprika’s

1 kleine aubergine

1 grote courgette

1 grote ui

4 teentjes knoflook

250 g cherrytomaatjes

1 bosje basilicum

4 el olijfolie

1 el tomatenpuree

½ tl suiker

1 tl wittewijnazijn

 

Voorbereiding

  • Halveer voor de ratatouille de paprika’s en verwijder de stelen en het zaad. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de uiteinden van de aubergine en courgette en snijd ze in blokjes. Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn. Halveer de cherrytomaatjes, pluk de blaadjes van de basilicum en scheur ze in reepjes.
  • Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de paprika, aubergine, courgette en ui toe. Bestrooi met peper en zout naar smaak en bak de groenten ca. 10 minuten. Schep ze tijdens het bakken af en toe om. Voeg de knoflook, cherrytomaatjes, basilicum, tomatenpuree, suiker en wittewijnazijn erdoor en verwarm de ratatouille nog ca. 5 minuten. Schep de ratatouille in een kom en laat afkoelen.
  • Leg de lamsbout op je werkblad met de holte waarin het been heeft gezeten naar boven (en onder). Snijd het vlees verticaal in, maar niet helemaal door. Klap het open en snijd een plak van het dikste gedeelte van het vlees. Snijd beide flappen vanaf het midden in en klap deze open zodat je een langwerpig stuk vlees krijgt. Dek het gat in het midden van het vlees af met de losgesneden plak.
  • Bestrooi het vlees met peper en zout naar smaak. Schep een kwart van de afgekoelde ratatouille over de lengte in het midden van het vlees (bewaar de resterende ratatouille afgedekt in de koelkast). Sla een flap over de ratatouille en rol het vlees op.
  • Leg de gevulde rollade op de naad op je werkblad en knoop met rolladetouw op. Wikkel het vlees in vershoudfolie en bewaar in de koelkast.

 

Serveren

  • Haal de gevulde rollade een uur voor bereiding uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Bestrooi het vlees royaal met peper en zout. Leg de rollade op het rooster in het midden van de oven. Zet er een braadslee onder om vrijkomend vocht op te vangen. Laat de rollade 30 minuten garen.
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 °C en rooster het vlees 40 minuten langer.
  • Haal de rollade uit de oven, dek losjes af met aluminiumfolie en laat 20-30 minuten rusten. Warm aan het einde van de rusttijd de resterende ratatouille in een koekenpan op.
  • Snijd de rollade in mooie plakken en serveer ze met de ratatouille.

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »