Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Lamsschouder met Turks brood

Lamsschouder met Turks brood

minuten lezen

Ingrediënten

- Lamsschouder
- Rub naar smaak
- 1 komkommer in plakjes
- 2 lente uitjes in dunne ringen
- 1 Turks brood (pide)
- 200 gram knoflooksaus
- 250 gram oude kaas geschaafd

Voorbereiding

- Ontvlies en verwijder overtollig vet van de schouder.
- Zet de schouder in de rub en wikkel het in huishoudfolie. Leg dit een nacht in de koelkast.

Bereiding

1. Haal het vlees uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
2. Breng de kamado, barbecue of oven op temperatuur tot circa 110°C.
3. Steek een vleesthermometer in het middelste dikke stuk van de schouder en stel deze in op 91°C.
4. Voor extra smaak, breng vlak voor het bereiden op de Kamado of barbecue wat kersenhout aan voor lichte rooksmaak van het vlees.
5. Maak de knoflooksaus zelf of breng op smaak met wat extra peper.
5. Snijd de komkommer in dunne plakjes en de lente ui in kleine ringen. Schaaf oude kaas in kleine stukjes.
6. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en bedek het met een keukendoek als de kerntemperatuur bereikt is.
7. Warm het Turks brood kort op in een hete oven.
8. Haal de lamsschouder na 15 minuten uit de folie en trek het vlees uit elkaar (pulled lamb).
9. Meng het vlees met een saus (bijvoorbeeld pepersaus).
10. Snijd het brood in grote stukken, besmeer ruim met knoflooksaus en beleg met de schijfjes komkommer.
11. Plaats het lamsvlees op de komkommer, schep er wat knoflooksaus overheen en bestrooi met de gesneden lente ui. 
12. Leg de geschaafde oude kaas erboven op.

Eet smakelijk!

Dank aan BK Photography

 

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account