Schrijf u in voor onze wekelijkse aanbiedingen
Get the latest updates, news and product offers via email
Abonneer
04 June 2019

Lamsschouder met turksbrood

langzaam gegaarde lamsschouder op turks pide brood

 

Ingrediënten;

Lamsschouder zonder been

Rub naar smaak

1 komkommer in plakjes

2 lente uitjes in dunne ringen

1 Turks pide brood

200 gram Knoflooksaus

250 gram oude kaas geschaafd

 

 

Dank aan BK Photography

 

Voorbereiding;

Ontvlies en verwijder overtollig vet van de schouder.

Zet de schouder in de rub (bijvoorbeeld Wild Woodpecker BBQ Gyrosrub) en bewaar deze een nacht in de koelkast (Ingewikkeld in huishoudfolie)

 

Bereiding;

Haal het vlees uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.

Breng de kamado of BBQ/Oven op temperatuur tot circa 110°C

Steek een vleesthermometer in het middelste dikke stuk van de schouder en stel deze in op 91°C

Voor extra smaak, breng vlak voor het bereiden op de Kamado of BBQ wat kersenhout aan voor lichte rooksmaak van het vlees.

Maak de knoflooksaus zelf of breng de gekochte op smaak met wat extra peper, snij de komkommer in dunne plakjes en de lente ui in kleine ringen. schaaf oude kaas in kleine stukjes

Zodra de kerntemperatuur bereikt is wikkel je het vlees in aluminiumfolie en bedek het met een keukendoek.

Warm het turksbrood kort op in een hete oven.

Haal het lam na circa 15 minuten uit de folie en trek het vlees uit elkaar (pulled Lamb)

Meng het vlees met een saus (bijvoorbeeld Pepersaus van SausGuru)

Snij het brood in grote stukken, besmeer ruim met knoflooksaus en beleg met de schijfjes komkommer.

Plaats het vlees op de komkommer, schep er wat knoflooksaus overheen en bestrooi met de gesneden lente ui. 

Als laatste de geschaafde oude kaas erboven op.

 

Eet smakelijk!

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »