Schrijf u in voor onze wekelijkse aanbiedingen
Get the latest updates, news and product offers via email
Abonneer
04 April 2019

Lamsfilet met Linzen- salade en "flatbread"

Heerlijke frisse salade van linzen en lamsfilet, verrassend met granaatappel pitjes.

Ingrediënten;

750 gram Nieuw-Zeelands lamsfilet

 

Een takje verse, platbladige peterselie, gescheurd

10-12 verse muntblaadjes

½ kleine rode ui, in dunne plakjes gesneden

Een handvol jonge spinaziebladeren

Een handvol gemengde groene saladebladeren

2-3 el granaatappelpitjes

2 x volkoren (Libanese) flatbreads

 

 

linzen:

300g linzen

Water

2 teentjes knoflook, ongeschild

Peterselie en een klein stukje wortel

3 el rode wijnazijn

1 tl sesamolie

3 el sojasaus

 

 

Granaatappelvinaigrette:

2 el granaatappelsap

1 el rode wijnazijn

1 el Dijon-mosterd

1 tl honing

50 ml olijfolie

 

 

Griekse yoghurt:

150 ml Griekse yoghurt

½ teentje knoflook, geperst

1 tl citroensap

 

 

Zout en peper

Sumac (kruid van bes) of paprikapoeder

Voorbereiding;

Laat de lamsfilet op kamertemperatuur komen.

Bereidt de Griekse yoghurt dip;

Roer in een kleine kom de yoghurt, knoflook, citroensap, zout en peper door elkaar. Voeg meer citroensap of zout toe als dat nodig is en bewaar in de koelkast.

Linzen;

Spoel de linzen goed schoon. Voeg toe aan een pan met voldoende water (volledig onder water) voeg ook de twee teentjes knoflook, peterselie en wortel toe. Laat op middelhoog vuur sudderen tot de linzen al dente zijn - ongeveer 18-20 minuten.

Giet de linzen af, verwijder de peterselie en wortel. Leg de knoflook opzij en maak de linzen aan met 50 ml olijfolie, de sesamolie, rode wijnazijn, sojasaus en zout en peper terwijl het nog warm is. Zet apart om af te koelen. Controleer de smaak voor het opdienen, misschien heb je wat meer zout of wat zuurheid (azijn) nodig.

 

Vinaigrette;

Knijp het gekookte teentjes knoflook uit in een kleine kom, klop met de mosterd, granaatappelsap, honing, olijfolie en azijn. Breng op smaak met zout en peper.

 

Bereiden;

Wrijf olie over het lamsvlees en breng op smaak met zout en peper. Bak in een grillpan of op de BBQ op gemiddeld hoog gedurende 3-4 minuten aan elke kant voor medium-rare. 

Leg weg op een bord, dek af en laat 5 minuten rusten. Terwijl het lamvlees rust, rooster je in dezelfde pan of BBQ het platte brood 2-3 minuten per kant.

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »