Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Levering tussen 17:00-22:00 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Lamsfilet met linzen salade en flatbread

Lamsfilet met linzen salade en flatbread

minuten lezen

Ingrediënten

- 750 gram Nieuw-Zeelands lamsfilet
- Een takje verse, platbladige peterselie, gescheurd
- 10 verse muntblaadjes
- ½ kleine rode ui, in dunne plakjes gesneden
- Een handvol jonge spinaziebladeren
- Een handvol gemengde groene saladebladeren
- 2 el granaatappelpitjes
- 2 volkoren (Libanese) flatbreads

Voor de linzensalade
- 300 gram linzen
- Water
- 2 teentjes knoflook, ongeschild
- Peterselie
- Een klein stukje wortel
- 3 el rode wijnazijn
- 1 tl sesamolie
- 3 el sojasaus

Voor de granaatappelvinaigrette
- 2 el granaatappelsap
- 1 el rode wijnazijn
- 1 el Dijon-mosterd
- 1 tl honing
- 50 ml olijfolie

Voor de Griekse yoghurtdip
- 150 ml Griekse yoghurt
- ½ teentje knoflook, geperst
- 1 tl citroensap
- Zout en peper
- Sumak (kruid van bes) of paprikapoeder

Voorbereiding

- Haal de lamsfilet 24 uur voor bereiding uit de vriezer en laat ontdooien in de koelkast.
- Laat de lamsfilet op kamertemperatuur komen.
- Bereid de Griekse yoghurtdip: roer in een kleine kom de yoghurt, knoflook, citroensap, zout en peper door elkaar. Voeg meer citroensap of zout toe als dat nodig is. Bewaar in de koelkast.

Bereiding linzensalade

1. Spoel de linzen goed schoon.
2. Voeg toe aan een pan met voldoende water (volledig onder water) voeg ook de twee teentjes knoflook, peterselie en wortel toe.
3. Laat op middelhoog vuur sudderen tot de linzen al dente zijn. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
4. Giet de linzen af en haal de peterselie en wortel eruit. Leg de knoflook opzij en maak de linzen aan met 50 ml olijfolie, de sesamolie, rode wijnazijn, sojasaus en zout en peper terwijl het nog warm is. Zet apart om af te koelen.

Bereiding van de vinaigrette

1. Knijp het gekookte teentjes knoflook uit in een kleine kom, klop met de mosterd, granaatappelsap, honing, olijfolie en azijn. Breng op smaak met zout en peper.

Lamsfilets bereiden

1. Wrijf olie over het lamsvlees en breng op smaak met zout en peper.
2. Bak in een grillpan of op de BBQ op gemiddeld hoog gedurende 3-4 minuten aan elke kant voor medium-rare. 
3. Leg weg op een bord, dek af en laat 5 minuten rusten.
4. Rooster ondertussen in dezelfde pan of BBQ de flatbread 2-3 minuten per kant.
5. Bestrooi, vlak voor het serveren, de Griekse yoghurt met sumak en besprenkel met een beetje olijfolie.
6. Meng de linzen samen met de slablaadjes, munt, peterselie en rode ui.
7. Serveer op een bord en bestrooi met granaatappel.
8. Snijd het lam over het graan en plaats het op de top, besprenkel met een beetje van de vinaigrette. Serveer met de warme gegrilde flatbreads.

 

Delen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
BBQ Rund Varken Gevogelte Lam Exotisch Seafood Halal Dagelijks vlees Wild Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account