Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Lamsbout uit de Dutch Oven

Lamsbout uit de Dutch Oven

minuten lezen

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen

- 1,5 kg lamsbout
- 2 el boter
- Versgemalen peper en zout
- 1 grote ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 100 gram rauwe amandelen, grofgehakt
- 200 ml runderbouillon
- 50 ml appelazijn
- 2 el Dijonmosterd
- 2 el fijngehakte verse salie
- 2 el verse tijm, fijngehakt
- 2 el garam masala
- 1 tl Himalayazout
- 1 tl gekneusde peper korrels
- 300 gram gedroogde pruimen, in tweeën gesneden
- 6 gedroogde vijgen, gehalveerd

Bereiding

1. Haal het vlees uit de koelkast, verwijder de verpakking en laat het vlees op temperatuur komen.
2. Smelt de boter in een zware koekenpan op hoog vuur. Bestrooi de lamsbout royaal met zout en peper en leg deze in de hete pan. Braad hem rondom bruin en haal uit de pan.
3. Bak de ui en knoflook licht aan in de koekenpan en voeg daarna de amandelen toe. Bak deze 3 tot 5 minuten mee totdat ze geurig zijn.
4. Stop de lamsbout samen met de ui, knoflook en amandelen, gedroogde pruimen en vijgen in een zware braadpan.
5. Klop de bouillon, appelazijn, dijonmosterd, salie, tijm, garam masala, zout en peper samen in een grote mengkom.
6. Voeg de vloeistof toe aan de braadpan. Nu kan de deksel erop laat het vlees rustig stoven gedurende 3 tot 3 ½ uur op 160 ºC in een voorverwarmde oven.
7. Serveer met bloemkoolpuree of gegrilde groene asperges.

 

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account