24 September 2018

Lamsbout uit de Dutch Oven

1,5 kg lamsbout

2 EL boter

Versgemalen peper

Versgemalen zeezout

1 grote ui, fijngesneden

2 teentjes knoflook, fijngehakt

100 gram rauwe amandelen, grofgehakt

200 ml runderbouillon

50 ml appelazijn

2 EL Dijonmosterd

2 EL fijngehakte verse salie

2 EL verse tijm, fijngehakt

2 EL garam masala

1 TL Himalayazout

1 TL gekneusde peper korrels

300 gram gedroogde pruimen, in tweeën gesneden

6 gedroogde vijgen, gehalveerd

 

Koop je lamsbout hier!

Recept Lamsbout

Lamsbout uit de Dutch Oven

 

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen

 

Bereiding

 

Haal het vlees uit de koelkast, verwijder de verpakking en laat het vlees op temperatuur komen.

Smelt de boter in een zware koekenpan op hoog vuur. Bestrooi de lamsbout royaal met zout en peper en leg deze in de hete pan. Braad hem rondom bruin en haal uit de pan.

Bak de ui en knoflook licht aan in de koekenpan en voeg daarna de amandelen toe. Bak deze 3 tot 5 minuten mee totdat ze geurig zijn.

Stop de lamsbout samen met de ui, knoflook en amandelen, gedroogde pruimen en vijgen in een zware braadpan.

Klop de bouillon, appelazijn, dijonmosterd, salie, tijm, garam masala, zout en peper samen in een grote mengkom.

Voeg de vloeistof toe aan de braadpan. Nu kan de deksel erop laat het vlees rustig stoven gedurende 3 tot 3 ½ uur op 160ºC in een voorverwarmde oven.

Serveer met bloemkoolpuree of gegrilde groene asperges.

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »