12 July 2019

Lamsbout met tijm en rozemarijn

Heerlijk recept op de Big Green Egg met een lamsbout van LeJean.nl

 

Ingrediënten;

1 lamsbout zonder been

zeezout

 

Kruidenmengsel;

 

5 bollen solo knoflook (Chinese knoflook)

2 rode chilipepers

8 takjes rozemarijn

15 takjes tijm

 

 

 

Voorbereiding;

Steek de houtskool in de BGE aan en verwarm met de convector naar 150ºC

Haal de lamsbout uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.

Pel intussen voor de kruidenmengsel de knoflook en hak de bollen fijn. Verwijder het steeltje van de chilipepers en snijd het vruchtvlees fijn. Als je van pittig houdt kun je de zaadlijsten laten zitten. Wil je een iets mildere smaak dan verwijder je de zaadjes. 

Ris de naaldjes van de rozemarijn en de takjes van de tijm en hak ze fijn. Meng deze ingrediënten.

 

Bereiding;

Bestrooi de lamsbout met zeezout en wrijf er het kruidenmengsel al deppend in. Stop ook wat kruiden in de holte waar het been heeft gezeten.

Zet de disposable drippan op de convEGGtor, leg het rooster in de BGE en leg hier de lamsbout op.

Steek een kerntemperatuurmeter in de lamsbout tot in de kern van het vlees.

Sluit de deksel en stel de temperatuur in op 54ºC. Laat de lamsbout garen in circa 90 minuten.

Haal de lamsbout van het vuur en laat deze onder aluminium folie circa 10 minuten rusten voordat je het vlees in mooie plakken snijdt.

 

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »