Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Lamsbout met tijm en rozemarijn

Lamsbout met tijm en rozemarijn

minuten lezen

Ingrediënten

- 1 lamsbout zonder been
- Zeezout

Voor het kruidenmengsel
- 5 bollen solo knoflook (Chinese knoflook)
- 2 rode chilipepers
- 8 takjes rozemarijn
- 15 takjes tijm

Voorbereiding

- Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de convector naar 150 ºC.
- Haal de lamsbout uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
- Pel ondertussen voor het kruidenmengsel de knoflook en hak de bollen fijn. Verwijder het steeltje van de chilipepers en snijd het vruchtvlees fijn. Als je van pittig houdt kun je de zaadlijsten laten zitten. Wil je een iets mildere smaak? Verwijder dan de zaadjes.
- Ris de naaldjes van de rozemarijn en de takjes van de tijm en hak ze fijn. Meng deze ingrediënten.

Bereiding

1. Bestrooi de lamsbout met zeezout en wrijf er het kruidenmengsel al deppend in. Stop ook wat kruiden in de holte waar het been heeft gezeten.
2. Zet de disposable drippan op de convEGGtor, leg het rooster in de BGE en leg hier de lamsbout op.
3. Steek een kerntemperatuurmeter in de lamsbout tot in de kern van het vlees.
4. Sluit de deksel en stel de temperatuur in op 54 ºC. Laat de lamsbout garen. Dit duurt ongeveer 90 minuten.
5. Haal de lamsbout van het vuur en laat deze 10 minuten onder aluminiumfolie voordat je het vlees in mooie plakken snijdt.

 

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account