Schrijf u in voor onze wekelijkse aanbiedingen
Get the latest updates, news and product offers via email
Abonneer
14 December 2018

Lam Wellington met Spinazie

Heerlijk lamsvlees uit Nieuw-Zeeland in krokant korstje

Ingrediënten (4 personen)

4 lamsfilets

4 EL Olijfolie

2 EL Roomboter

125 gram Champignons

4 Vellen bladerdeeg

2 EL Dijon mosterd

2 Eieren (losgeklopt)

400 gram Verse spinazie

 

Voorbereiding;

Haal de lamsfilets een uur voor bereiding uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.

Verwarm de oven voor op 220°C

 

Bereiding;

Wrijf de lamsfilet in met olijfolie en kruid met zout en peper.

Bak de filets aan beide zijde 1-2 minuten aan zodat ze mooi bruin zijn.

Haal de lamsfilet uit de pan en laat ze rusten onder aluminiumfolie.

Bak de champignons in een klein klontje boter circa 5 minuten, blijf ze bewegen in de pan.

Kook de spinazie in een ruime hoeveelheid water beetgaar, giet af en laat afkoelen. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie zodra het afgekoeld is.

Leg een bladerdeegplak op het schone werkblad en rol iets uit (ca 2 cm) Gebruik eventueel een klein beetje bloem met uitrollen.

Smeer het vel bladerdeeg in met de mosterd, houd de zijkanten minimaal 1 cm. schoon voor het dichtplakken.

Leg de lamsfilet op de plak en bedek met de champignons en spinazie. Smeer de zijkanten licht in met losgeklopt ei en vouw het geheel goed dicht.

Smeer de bovenzijde van het bladerdeeg in met eimengsel voor mooie bruine kleur.

Leg de lamsfilet op een bakplaat en plaats het geheel in de oven en bak het in circa 15-20 minuten goudbruin.

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »