Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Levering tussen 17:00-22:00 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Kiprollade aan spit

Kiprollade aan spit

minuten lezen

Kiprollade aan het spit met sperziebonen en zelfgemaakte aardappelrozetjes, een heerlijke complete gezinsmaaltijd.

Ingrediënten

- 1 pakje katenspek
- 750 gram sperziebonen
- 1 kiprollade
- 1 kilo aardappels
- 75 gram boter
- 100 ml melk
- Nootmuskaat
- Peper en zout
- Vleesthermometer

Voorbereiding

- Ontdooi de kiprollade in de koelkast gedurende 24 uur. Breng de rollade 30 minuten voor bereiding op kamertemperatuur.

Bereiding

1. Breng de rollade aan het spit waarbij hij zichzelf door het draaien gaard. Wanneer de rollade een kerntemperatuur van 72 graden heeft bereikt is hij klaar.
2. Kook de sperziebonen en leg het katenspek is op de barbecue. Wanneer het mooi is aangebakken snij je het katenspek in kleine stukjes.
3. Voeg de sperziebonen, het katenspek en25 gram boter toe in een bakje. Leg het bakje nog even op de bbq om de smaken samen te brengen. 
4. Kook de aardappelen en wanneer deze klaar zijn pureer je deze. Voeg hier nog 100ml melk, 50 gram boter aan toe. Breng op eigen smaak de nootmuskaat, peper en zout toe. Zorg dat dit goed is gemengd en breng het mengsel aan in een spuitzak.
5. Spuit op een stuk bakpapier kleine toefjes en bak deze in een airfryer voor 15 minuten op 200 graden.

 

Met dank aan paul_bierenbbq voor het recept.

Delen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account