Schrijf u in voor onze wekelijkse aanbiedingen
Get the latest updates, news and product offers via email
Abonneer
09 December 2016

Gegrilde Lamsracks

Malse lamsrack gemarineerd met verse rozemarijn, tijm en knoflook.

 

 

Ingrediënten;

2 lamsracks (1 verpakking bevat 2 racks)

1/2 bosje rozemarijn

1/2 bosje tijm

6 teentjes knoflook

EL Mosterd

Zeezout

 

 

 

 

Voorbereiding;

Zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur is voordat u begint met bereiden.

Ontdooien, voorkeur in de koelkast <24 uur van te voren. Geen tijd, leg het vlees in de verpakking in een bak koud water dan is het met 2 a 3 uur ontdooid.

Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de Cast Iron Grid tot 180 °C.
Snijd intussen het eventuele vlies van de lamsracks.

Ris de naaldjes van de rozemarijn en de blaadjes van de tijm en hak de kruiden fijn. Pel de knoflook, hak de teentjes fijn en meng met zeezout naar smaak door de kruiden.
Smeer het vlees in met een laagje mosterd. Strooi het kruidenmengsel op een snijplank en druk het vlees van de racks in het mengsel zodat er een mooi laagje op het vlees komt.

 

Bereiding;


Leg de lamsracks op de vleeskant op het rooster, sluit de deksel van de EGG en gril het vlees circa 2 minuten. Draai de lamsracks een kwartslag en gril opnieuw 2 minuten.
Keer nu de lamsracks om en steek de pen van de kernthermometer tot in de kern van het vlees. Stel de thermometer in op 50 °C voor een medium-rare garing. Laat de lamsracks ongeveer 14 tot 16 minuten garen tot de ingestelde kerntemperatuur is bereikt.
Haal de lamsracks uit de EGG. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat ongeveer 5 minuten rusten voordat je ze aansnijdt.

Geen EGG of BBQ, dit recept kan prima in de over bereidt worden. Bak de racks kort aan in een pan op heet vuur en gaar ze in een oven van 180ºC.

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »