28 May 2019

Entrecote met huis gemaakte boter

Gril deze entrecote kort / heet en serveer met zelf gemaakte kruiden-mosterd boter

 

Ingrediënten;

2 entrecote a 250 gram

2 tl (olijf)olie

Zout en peper naar smaak

 

Voor de boter;

75 gram roomboter

2 EL peterselie, gehakt

2 EL bieslook, gehakt

2 tl Dijon-mosterd

2 tl Grove Zaanse mosterd

 

 

 

Voorbereiding;

Laat de entrecote op kamertemperatuur komen.

 

Maak de kruiden-mosterd boter;

Maak van zachte boter een mengsel met de gehakte peterselie, gehakte bieslook, dijonmosterd en de grove Zaanse mosterd. Klopt het luchtig met keukenmachine, of prak alles goed met een vork.

Gebruik bakpapier om er vorm aan te geven, rol boter in of vouw er een vierkant van. Bakpapier werkt het eenvoudigst, eventueel kunt u ook huishoudfolie gebruiken.

Leg de boter minimaal 30 minuten in de koelkast.

 

Bereiding;

Wrijf de entrecote in met de (olijf)olie en breng op smaak met peper en zout.

Verwarm een grilpan of de BBQ op middelhoog vuur en bak de entrecote 3-4 minuten per kant.

Na het bakken de entrecote in aluminiumfolie laten rusten gedurende 5 minuten, dit voorkomt dat het vocht eruit loopt met snijden en houdt de steaks sappig.

Haal de entrecote uit de folie en leg er een plak kruiden-mosterd boter op van ca 1.5 cm.

Leg de entrecote met de boter onder een hete grill en verwarm het gedurende 30 seconden zodat de boter smelt.

 

Serveer suggestie;

Eigen gebakken aardappelparten met schil en boter sla.

 

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »