Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Een Japanse avond met zalmtataki en rundvleestataki

Een Japanse avond met zalmtataki en rundvleestataki

minuten lezen

Ingrediënten

Zalmtataki
- Zalmfilet met huid
- Olie (olijf of zonnebloem of iets dergelijks)
- 6 radijsen
- 2 eetlepels sojasaus
- Sap van 1 citroen
- Tuinkers

Rundvleestataki
- 600 gram flanksteak
- Zout en peper
- Olie
- 4 - 8 cm gember
- Knoflook
- 4 Lente-uitjes
- 4 el Ponzu
- 4 el Sesamsaus

Groente in tempura beslag
- Jouw gekozen groenten
- 100 gram bloem
- 1 tl baksoda
- 2 el aardappelzetmeel
- 1 ei
- 200 ml koudwater

Voorbereiding

Zalmtataki
- Laat de zalm op kamertempratuur komen.
- Zet de sizzle zone aan/ je kan ook een loeihete skillet gebruiken, doe dit dan op directe hitte van houtskool
- Pak alles wat je nodig hebt: een tang, een spatel, een schoonbord

Rundvleestataki
- Ontdooi de flank steak 24 uur in de koelkast. Voor bereiding laat het nog 1 uur op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de hitte bron.
- Snij de lente uien in dunne ringen. Rasp de gember en bewaar deze appart. Snij de knoflook in dunne plakjes.
- Zet de ponzu en de sesamsaus klaar.

Bereiding

Zalmtataki
1. Doe een klein druppeltje olie op de huidzijde van de zalm. Leg vervolgens de zalm op de hitte bron. Draai na ongeveer 2 minuten de zalm om voor 1 minuut.
2. Leg de zalm op een schoon bord en dek het af. Leg het voor 45 minuten in de vriezer.
3. Rasp de radijzen fijn en meng ze met sojasaus en citroensap.
4. Haal de zalm uit de vriezer en snij het in dunne plakjes van de huid af.
5. Strooi een klein beetje tuinkers over ze zalm heen.

Rundvleestataki
1. Dep de flanksteak droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper.
2. Leg het vlees op de hittebron, 2 minuten per kant.
3. Haal het vlees van de hittebron en laat het 5 minuten rusten, wij doen dat vaak onder aluminimumfolie.
4. Doe 3 eetlepels in een steelpan en frituur de knoflook.
5. Snij de flanksteak in dunne plakken en leg het op een bord. Besprenkel het vlees met ponzu en sesamsaus. Vervolgend strooi je de gember, knoflook en lente ui over het vlees

Groente in tempura beslag
1. Meng de ingrediënten door elkaar en laat even staan. Net voorgebruik nog even met de garde doorroeren.
2. Zet een frituurpan aan op 180 graden.
3. Dep de groente en het beslag en leg in de hete olie, laat dit bakken tot het beslag mooi bruin is.

Met dank aan paul_bierenbbq voor het recept.

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte BBQ Lam Exotisch Seafood Halal Wild Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account