Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Levering tussen 17:00-22:00 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Chuck short ribs op de bbq

Chuck short ribs op de bbq

minuten lezen

Ingrediënten

- Short ribs
- Een stevige rub stevige rub (zoals Pink Devil van No Rubbish)
- Een barbecue met deksel
- Rookhout
- Een kerntemperatuurmeter
- Een stevige satéprikker
- Aluminiumfolie
- Roomboter

Bereidingswijze

Doordat de chuck short ribs een grovere draad hebben, raden we aan de ribs low & slow te bereiden. Houd er rekening mee dat het dan zo'n 8 uur kan duren voordat de short ribs klaar zijn. We beloven dat dit het wachten waard is!

1. Laat het vlees 48 uur in de koelkast ontdooien.
2. Aan de holle kant van de ribben dit nog een vliesje. Dit kun je gemakkelijk verwijderen met een mesje. Je hoeft niet alles weg te halen; het is belangrijk dat het vlies op het vlees weg is.
3. Smeer het vlees in met de rub en wrijf het goed in het vlees.
4. Bereid de bbq voor om te roken. Zet de temperatuur op 90 tot 120 ºC. Hoe lager hoe beter.
5. Doseer het rookhout geleidelijk. Als je alles meteen toevoegt, kan dit het vlees bitter maken. 
6. Leg de chuck ribs op het indirecte deel van de bbq en leg de botten naar beneden. Vergeet niet om de kerntemperatuurmeter in het dikste gedeelte van de ribs te steken. Let hierbij op dat het geen bot raakt.
7. Keer de chuck ribs niet om, en open de bbq alleen om rookhout toe te voegen.
8. Laat de ribs liggen tot je een satéprikker eenvoudig en zonder weerstand tussen de botten kunt duwen. Dit kan wel 7 uur duren.
9. Bij een kerntemperatuur van 65 tot 70 °C gaat het vet smelten en kun je het vlees inpakken in aluminiumfolie en een paar klonten boter.
10. Leg het ingepakte vlees weer op het indirecte deel van de bbq en laat doorgaren tot 92 °C.
11. Verwijder het aluminiumfolie en laat het vlees 20 minuten rusten voor het aansnijden.

Eet smakelijk!

Delen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account