Kies je eigen bezorgmoment
Gratis verzending v.a. 50,00
Wekelijkse acties in de nieuwsbrief
Gratis afhalen in de winkel
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

minuten lezen

Lekker én makkelijk. Als alles in de pan zit, kun je lekker rustig wachten met een goed glas wijn tot het vlees uit elkaar valt. Houd wel een beetje wijn over voor het gerecht. 

Ingrediënten

voor 2-3 personen

- 500 gram chuck eye steak
- 100 gram gerookte spekblokjes
- 200 gram (kastanje)champignons
- 1 witte ui gesnipperd
- 3 tenen knoflook fijn gehakt
- 6 kleine sjalotten
- 300 gram wortel
- 1 el tomatenpuree
- 500 ml rode wijn
- 250 ml runderbouillon
- 4 takjes verse tijm
- 2 takjes peterselie
- 1 takje rozemarijn
- 2 laurierblaadjes
- Zwarte peper
- Zout

Voorbereiding

- Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
- Snijd de chuck eye steak in mooie blokken van circa 2 x 2 cm.
- Snipper de ui, hak de knoflook fijn, maak de sjalotjes schoon en halveer ze. 
- Snijd de wortel in dunne plakjes, halveer de champignons. Leg alles in schaaltjes gereed zodat je tijdens het koken alles makkelijk kunt pakken.
- Maak een bouquet garni met de tijm, peterselie, rozemarijn en bind samen met de laurierblaadjes.

Bereiding

1. Verhit een beetje olie in een goede braadpan. Bak hierin de spekblokjes op hoog vuur krokant. Schep de spekblokjes uit de pan en laat het vet in de pan zitten.
2. Bak de blokjes chuck eye op hoog vuur rondom bruin. Let op niet teveel tegelijk, is de pan te klein bak dan in gedeeltes het vlees.
3. Schep het vlees uit de pan en houdt het apart.
4. Voeg aan het vet in de braadpan de fijngehakte knoflook en ui toe en bak deze glazig. Voeg bij het mengsel de wortelplakjes en en bak ze op hoog vuur mee.
5. Voeg nu de chuck eye blokjes toe en meng goed door elkaar. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak kort mee. Meng het geheel met wijn en voeg net zoveel bouillon toe zodat alles net onder het vocht staat. Leg het kruiden bouquet erbovenop en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel nu zachtjes garen op laag vuur gedurende 2½ uur.
6. Na ongeveer 2½ uur kun je beginnen met het bakken van de sjalotten en champignons.
7. Verhit in een koekenpan een beetje olie en bak hierin de sjalotjes voor 5 minuten. Voeg daarna de champignons toe en bak het geheel nog 5 minuten. 
8. Kruid het mengsel met zwarte peper en wat zeezout op smaak.
9. Voeg het sjalotten mengsel en het uitgebakken spek toe aan het vlees 10 minuten voor het opdienen.

Lekker met zelfgemaakte aardappelpuree of een vers stokbroodje om te dippen.

Eet smakelijk!

Delen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal Toebehoren BBQ ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account