Over de wilde kabeljauwfilet
Kabeljauw is één van de meest gegeten vis in Nederland. En wat ons is dat terecht. Het is veelzijdig, lekker en gezond. Met kabeljauw kun je meer dan alleen kibbeling en visvingers. Het rugstuk, oftewel de filet, is het mooiste stukje van de kabeljauw. Deze porties zijn ongeveer 180 tot 210 gram per stuk en zitten mooi in vacuüm verpakt.
Waar komt de wilde kabeljauwfilet vandaan?
Deze kabeljauw is niet gekweekt, maar wild gevangen. Dat betekent dat deze uit Noord Atlantische Oceaan FAO27 bij Noorwegen gevangen vis geen antibiotica bevat.
Algemene bereidingswijze kabeljauwfilet
De kabeljauwfilet is stevig vlees, maar komt mooi los als het bereid wordt. Je kunt ervoor kiezen de kabeljauw zowel met als zonder vel te bakken. We raden het aan om de vis met vel te bakken, omdat dit ervoor zorgt dat de vis minder snel uit elkaar valt. Eet het vel niet, dat is niet zo lekker.
Je kunt er ook voor kiezen om de vis nog meer smaak te geven door het voor de bereiding te kruiden met de rub Naked Gun Powder van No Rubbish of bijvoorbeeld munt, koriander of citroen. Dit hoeft niet.
1. Verhit een (anti-aanbak)pan op middelhoog vuur met olie of boter.
2. Bak de kabeljauwfilet 3 tot 4 minuten aan beide kanten. Tip: draai de vis met een spatel, zodat het niet uit elkaar valt.
4. Bak de vis totdat het een lichtbruine kleur krijgt. Als de kabeljauw van binnen wit is, is 'ie klaar.
Hulp nodig bij het bestellen?
Combineer jouw favoriete producten en bestel eenvoudig jouw kabeljauw online. Bij besteding van €60 is de verzending gratis. In de meeste gevallen leveren we dezelfde dag, wel zo handig! Kies bij het afrekenen jouw bezorgdag of kom langs in ons vlees atelier in Stompwijk (bij Leidschendam).
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 6030101
- Herkomst: Noord Atlantische Oceaan FAO27 bij Noorwegen
- Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
- Kiloprijs: €40.99
- Samenstelling: Wild gevangen Kabeljauw 100%
