Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Levering tussen 17:00-22:00 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Ibérico varkenshaas | Solomillo

13,59

Het meest malse stukje van het Spaanse Ibérico varken. Dit mooie stuk varkenshaas biedt vele culinaire mogelijkheden.

Op voorraad (12)
- +
Voor 10:30u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Ibérico varkenshaas | Solomillo

Over de Ibérico varkenshaas

De Ibérico varkenshaas wordt ook wel solomillo genoemd. Het is een erg mals deel uit de rug van het Spaanse Ibérico varken. Of beter gezegd: het is hét meest malse deel van het varken. Samen met zijn kleine laagje vet, voornamelijk onverzadigd, maakt dit een ware smaakexplosie.

Waar komt de varkenshaas vandaan?

Deze varkenshaas komt niet 'gewoon' van varkens, maar van het enige echte Ibérico varken. Dit varkensras leeft alleen op het Iberisch Schiereiland en wordt daar door de Spaanse wet- en regelgeving beschermd. Ze lopen vrij rond en eten waar ze zelf zin in hebben. Hierdoor krijgt het Ibéricovlees een unieke smaak en is het niet te vergelijken met ander varkensvlees. Daarnaast is het Ibérico varkensras een stuk kleiner en zwaarder ras dan een 'normaal' varkensras. Het Ibérico vlees heeft meer intramusculair vet, wat betekent dat het goed gemarmerd is. En goed gemarmerd vlees is lekker sappig en mals. 

Algemene bereidingswijze

Je kunt de varkenshaas in de oven, op de barbecue of in de pan bereiden. En het is helemaal niet moeilijk!
Voordat je begint met de bereiding van de Ibérico varkenshaas, is het van belang dat het vlees goed ontdooid is. Haal de varkenshaas daarom een dag voor bereiding uit de vriezer en laat ontdooien in de koelkast. Haal het vervolgens een uur voor bereiding uit de koelkast, zodat het goed op kamertemperatuur kan komen. 
Als je de Ibérico varkenshaas gaat bereiden, heb je niet veel nodig. Het vlees heeft al veel smaak van zichzelf, dus alleen peper en zout is genoeg. Bak de varkenshaas even kort op de bbq of in de pan en je kunt genieten van een sappig en smaakvol stuk vlees. Tip: vul met met brie en serranoham. 

Meer weten?

Heb je een vraag over dit product of over iets anders? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail. Bel naar (0)70 201 7034 of mail je vraag door naar [email protected] 

Klik hier voor productspecificaties.

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 2020103
  • Herkomst: Spanje
  • Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Kiloprijs: €33.99
  • Samenstelling: 100% Varkensvlees
LeJean Ibérico varkenshaas | Solomillo
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Je beoordeling toevoegen
P
peetje Geplaatst op 29/06/2018

heerlijk mals

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account