Ossenhaas biefstuk Blonde d'Aquitaine

Nog geen reviews

Ossenhaas biefstuk Blonde d'Aquitaine

10,79

5 stuks op voorraad van dit gewicht
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Kies je eigen bezorgmoment of kom afhalen in onze winkel

Van de hele ossenhaas gesneden botermalse ossenhaas biefstuk.
Voor deze haasbiefstuk gebruiken we alleen het zachtste gedeelte van de hele haas

  • Herkomst: Nederland
  • Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
  • Gewicht: 200 gram
  • Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
  • Kiloprijs: 53.99
  • Samenstelling: 100% Rundvlees

BESCHRIJVING

Ossenhaasbiefstuk 

Ossenhaasbiefstuk ofwel ossenhaas tournedos is een superieur stukje rundvlees. De ossenhaas komt uit de lende van het rund, dit gedeelte heeft een fijne structuur een zeer laag vetgehalte. Hierdoor is de ossenhaas het meest malse stukje vlees van het Rund. Het vlees van een Blonde d'Aquitaine is fijn van structuur en bijzonder mals. Mede door de zeer goede verhoudingen tussen vlees, vet en beenderen, is het vlees geliefd bij de betere Gastronomie. In Franse restaurants krijgt het vlees van de "Blonde" de hoogste waardering.

 

Algemene bereidingstips

Algemene bereiding:

 

  1. Ontdooi de ossenhaas biefstuk in de koelkast gedurende 24 uur.

  2. Laat het vlees voor bereiding goed op kamer temperatuur laten komen (haal uit de koelkast minstens 30 min voor bereiding).

  3. Breng kort van tevoren op smaak met zout.

  4. Verwarm de oven voor op 150 graden.

  5. Laat de (grill)pan gloeiend heet worden.

  6. Schroei het vlees rondom aan tot een mooie bruine kleur ontstaat (ongeveer 2 tot 3 minuten).

  7. Plaats de tournedos voor 3-5 min in in een voorverwarmde oven of tot een kern van 55-58 graden voor “medium”.

  8. Laat het vlees rusten op een lauwwarm bord onder een theedoek voor minimaal 8 minuten.

 

Het ras

De Blonde d'Aquitaine ras is van origine afkomstig vanuit Frankrijk. Het is een modern Frans ras van grote runderen. Het werd in 1962 gecreëerd door drie blonde rassen van Zuidwest-Frankrijk, de Blonde des Pyrénées, de Blonde de Quercy en de Garonnaise, samen te voegen. Sinds ongeveer 1970 wordt het speciaal voor de rundvleesproductie selectief gefokt.

Deze chateaubriand is:

- Van grasgevoerde Blonde d'Aquitaine runderen

- 21 dagen gerijpt in het vacuüm voor de beste smaak

- Hand gesneden in onze eigen slagerij   

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »