Chateaubriand Blonde d'Aquitaine

Nog geen reviews
| Plaats review

Chateaubriand Blonde d'Aquitaine

22,49

  • Kies zelf je leverdag
  • Gratis verzonden vanaf €45 in NL

De chateaubriand wordt gesneden van de hele ossenhaas van het Blonde d'Aquitaine rund en is een dunne spier die op de lende wervels ligt. De chateaubriand is volledig ontdaan van het vlies, zodat deze gebruiksklaar om te bereiden.

Meer informatie
  • Herkomst: Nederland
  • Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
  • Gewicht: 500 gram
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Kiloprijs: €49.99
  • Samenstelling: 100% rundvlees

Waar komt dit vandaan?

BESCHRIJVING

Chateaubriand

Het vlees van een Blonde d'Aquitaine is fijn van structuur en bijzonder mals. Mede door de zeer goede verhoudingen tussen vlees, vet en beenderen, is het vlees geliefd bij de betere Gastronomie. In Franse restaurants krijgt het vlees van de "Blonde" de hoogste waardering.

Algemene bereidingstips

De chateaubriand leent zich uitstekend om als braadstuk in zijn geheel te braden in een braadpan/slee icm de oven of op de BBQ

  1. Ontdooi de Chateaubriand in de koelkast gedurende 24 uur
  2. Laat het vlees voor bereiding goed op kamer temperatuur laten komen (haal uit de koelkast minstens 1 uur voor bereiding).
  3. Licht insmeren met een paar druppels olie (2de persing olijfolie of arachide olie
  4. Breng kort van tevoren op smaak met Zout
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden
  6. laat de (grill)pan gloeiend heet worden
  7. Schroei het vlees rondom aan tot een mooie bruine kleur ontstaat(ong 2-3 minuten).
  8. Plaats in een ovenschaal in een voorverwarmde oven voor:
  9. 500gram braadstuk: 10minuten of tot een kern van 55-58 graden voor “Medium” 
  10. laat het vlees rusten op een lauwwarm bord onder een theedoek voor minimaal 8min

 

Het Ras!

De Blonde d'Aquitaine ras is van origine afkomstig vanuit Frankrijk. Het is een modern Frans ras van grote runderen. Het werd in 1962 gecreëerd door drie blonde rassen van Zuidwest-Frankrijk, de Blonde des Pyrénées, de Blonde de Quercy en de Garonnaise, samen te voegen. Sinds ongeveer 1970 wordt het speciaal voor de rundvleesproductie selectief gefokt.

De Chateaubriand is:

  • Van grasgevoerde Blonde d'Aquitaine runderen 
  • 21 dagen gerijpt in het vacuüm voor de beste smaak
  • Hand gesneden in onze eigen slagerij   

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »