Tam Konijnenbout

Nog geen reviews
| Plaats review

Tam Konijnenbout

19,99 15,99

  • Gratis verzending vanaf €50
  • Kies je eigen bezorgmoment of kom afhalen in onze winkel

Konijn is delicaat van smaak, mager, gezond. Heerlijk als Konijn in het zuur.
Handig los gevroren per 4 stuks verpakt.

Meer informatie
  • Herkomst: Hongarije
  • Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
  • Gewicht: 1000 gram
  • Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
  • Kiloprijs: €18.18
  • Samenstelling: 100% Konijn

Waar komt dit vandaan?

BESCHRIJVING

Tamme Konijnenbout

De Latijnse naam voor konijn is cuniculus, een andere betekenis van cuniculus is ondergrondse doorgang of tunnel. Het vlees van een tam konijn is malser en minder sterk van smaak dan dat van een wild konijn. Konijnenvlees heeft van nature een hoog aandeel eiwitten, aminozuren en maar weinig vet, cholesterol en purine. De uitgebalanceerde smaak maakt dat konijnenvlees kan rekenen op echte liefhebbers! Konijn is lekker om te stoven, braden of konfijten!

Dierenwelzijn is voor ons bijzonder belangrijk! De konijnen van LeJean voldoen aan de strengste wettelijke normen van Europa, (naar strenge Zwitserse maatstaven). Goede leefruimte, afleidingsmateriaal, gezins- en groepshuisvesting en minimale reisafstanden. Er wordt gezorgd voor de beste zorg voor de dieren onder continue toezicht van een Dierenarts. Dit overtuigde ons ervan om onze klanten te laten genieten van het bijzondere van een konijn.

 

Konijnenbout

De konijnenbouten zijn de achterbouten van het tamme konijn en zijn handig per stuk ingevroren en per 4 bouten verpakt.

Naast konijnenbouten verkoopt LeJean ook hele konijnen!

Algemene bereidingstips

  1. Ontdooi de konijnenbouten in de koelkast gedurende 24 uur
  2. Haal de konijnenbouten een half uur voor gebruik uit de koelkast en uit de verpakking en laat afgedekt op kamertemperatuur komen.
  3. Verwarm de oven voor op 150°C.
  4. Verhit roomboter en/of (olijf)olie en bak de konijnenbouten rondom bruin.
  5. Blus af met water of bouillon
  6. Plaats de konijnenbouten in een ovenschaal samen met het braadvocht en bak in het midden van de oven in 60-70 minuten gaar.
  7. Bedruip de konijnenbouten regelmatig met het braadvocht.

Tip: Om ervoor te zorgen dat het vlees niet uitdroogt tijdens het koken, kun je het omhullen met spek of ham.

 

Productinformatie

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »