Over het tamme konijn
Konijnenvlees heeft van nature een hoog aandeel eiwitten, aminozuren en maar weinig vet, cholesterol en purine. Het vlees van een tam konijn is malser en minder sterk van smaak dan dat van een wild konijn. De uitgebalanceerde smaak maakt dat konijnenvlees populair is onder de liefhebbers. Het konijn is panklaar, zonder kop en looppoten. De lever van het konijn wordt bijgevoegd in de vacuüm verpakking. Toch liever alleen konijnenachterbouten? Klik dan hier.
Waar komt het tamme konijn vandaan?
Dierenwelzijn is voor ons belangrijk. De konijnen van LeJean voldoen aan de strengste wettelijke normen van Europa (naar strenge Zwitserse maatstaven). De konijnen hebben goede leefruimte, afleidingsmateriaal, gezins- en groepshuisvesting en minimale reisafstanden. Er wordt gezorgd voor de beste zorg voor de dieren onder toezicht van een dierenarts.
Algemene bereidingswijze
Konijn is lekker om te stoven, braden of konfijten. Wist je dat konijn heel geschikt is om een dag van te voren te bereiden? Wel zo makkelijk!
1. Ontdooi het konijn in de koelkast gedurende 24 uur.
2. Haal het konijn een half uur voor gebruik uit de koelkast en uit de verpakking en laat afgedekt op kamertemperatuur komen.
3. Verwarm de oven voor op 150°C.
4. Verhit roomboter en/of (olijf)olie en bak het konijn rondom bruin.
5. Blus af met water of bouillon.
5. Plaats het konijn in een ovenschaal samen met het braadvocht en bak in het midden van de oven in 60-70 minuten gaar.
6. Bedruip het konijn regelmatig met het braadvocht.
Versnijding van een heel konijn (voor een stoofbereiding)
1. Begin met het verwijderen van de achterpoten: snijd door het vlees en de wervelkolom waar de benen bij het lichaam komen.
2. Snijd de voorpoten weg langs de ribbenkast.
3. Verwijder de ribbenkast van de rug (het zadel) met een zwaarder mes om indien nodig de ribbenkast door te snijden/hakken.
4. Gooi de ribbenkast weg.
5. Snijd de rug in twee stukken door de ruggengraat.
Tip: om ervoor te zorgen dat het vlees niet uitdroogt tijdens het koken, kun je het omhullen met spek of ham.
Hele konijn bestellen
Een hele konijn koop je bij online slager LeJean. Je bestelling wordt in een speciale recyclebare en biologisch afbreekbare box bij jou thuis afgeleverd. Kies bij het afrekenen de bezorgdag die jou uitkomt. Heb je vragen over de bezorging of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31(0)702017034 of stuur een mailtje naar [email protected].
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 7050102
- Herkomst: Hongarije
- Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
- Kiloprijs: €15.99
- Samenstelling: 100% Konijn