Tam Konijn heel zonder kop

Nog geen reviews
| Plaats review

Tam Konijn heel zonder kop

18,05

  • Gratis verzending vanaf €50
  • Kies je eigen bezorgmoment of kom afhalen in onze winkel

Konijn is delicaat van smaak, mager, gezond. Konijnenvlees is op zijn best zachtjes gestoofd.

Meer informatie
  • Herkomst: Hongarije
  • Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
  • Gewicht: 1300 gram
  • Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
  • Kiloprijs: €12.46
  • Samenstelling: 100% Konijn

Waar komt dit vandaan?

BESCHRIJVING

Tam Konijn

De Latijnse naam voor konijn is cuniculus, een andere betekenis van cuniculus is ondergrondse doorgang of tunnel. Het vlees van een tam konijn is malser en minder sterk van smaak dan dat van een wild konijn. Konijnenvlees heeft van nature een hoog aandeel eiwitten, aminozuren en maar weinig vet, cholesterol en purine. De uitgebalanceerde smaak maakt dat konijnenvlees kan rekenen op echte liefhebbers! Konijn is lekker om te stoven, braden of konfijten!

Dierenwelzijn is voor ons bijzonder belangrijk! De konijnen van LeJean voldoen aan de strengste wettelijke normen van Europa, (naar strenge Zwitserse maatstaven). Goede leefruimte, afleidingsmateriaal, gezins- en groepshuisvesting en minimale reisafstanden. Er wordt gezorgd voor de beste zorg voor de dieren onder continue toezicht van een Dierenarts. Dit overtuigde ons ervan om onze klanten te laten genieten van het bijzondere van een konijn.

 

Heel Konijn

Het konijn is panklaar, zonder kop en looppoten. De lever van het konijn wordt bijgevoegd in de vacuüm verpakking.

Toch liever alleen konijnenachterbouten, klik hier

 

Versnijding van een heel konijn (voor een stoofbereiding)

  1. Begin met het verwijderen van de achterpoten; snijd door het vlees en de wervelkolom waar de benen bij het lichaam komen;
  2. Snijd de voorpoten weg langs de ribbenkast;
  3. Verwijder de ribbenkast van de rug (het zadel) met een zwaarder mes om indien nodig de ribbenkast door te snijden/hakken
  4. Gooi de ribbenkast weg 
  5. Snijd de rug in twee stukken door de ruggengraat

Tip: Om ervoor te zorgen dat het vlees niet uitdroogt tijdens het koken, kun je het omhullen met spek of ham.

Algemene bereidingstips

  1. Ontdooi het konijn in de koelkast gedurende 24 uur
  2. Haal het konijn een half uur voor gebruik uit de koelkast en uit de verpakking en laat afgedekt op kamertemperatuur komen.
  3. Verwarm de oven voor op 150°C.
  4. Verhit roomboter en/of (olijf)olie en bak het konijn rondom bruin.
  5. Blus af met water of bouillon
  6. Plaats het konijn in een ovenschaal samen met het braadvocht en bak in het midden van de oven in 60-70 minuten gaar.
  7. Bedruip het konijn regelmatig met het braadvocht.

 

TIP: Konijn is heel geschikt om een dag van te voren te bereiden

 

Productinformatie

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »