Hertengebraad rozemarijn zeezout
Hertengebraad rozemarijn zeezout
11,99
Mals Hertengebraad gemarineerd met een subtiele rozemarijn zeezout marinade. Uitermate mals en fijn van structuur.
- Herkomst: Nieuw Zeeland
- Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
- Gewicht: ca. 400 gram
- Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
- Kiloprijs: € 29.99
- Samenstelling: 91.8% Hert, 7.7% marinade (olie, zeezout, knoflook, peper, ui, gistextract, aroma, tijm)0.5% rozemarijn
BESCHRIJVING
Hertengebraad Rozemarijn Zeezout
Het hertengebraad is gesneden van de achterbout van het hert. Vervolgens licht gemarineerd met een rozemarijn zeezout welke zeer goed combineert met het verfijnde aroma van het hertenvlees.
Vlees van edelherten - is wat we gewoonlijk associëren met hertenvlees. De donkerrode, bijna bruine kleur van het vlees is kenmerkend voor het hertenvlees. Hertenvlees bevat relatief weinig vet en bevat veel eiwitten, zink, selenium en vitamine B. Omdat het vlees een eigen smaak heeft, zijn intensieve kruiden en specerijen geschikt om te gebruiken.
Herten zijn sociale dieren en leven samen in groepen. Ze voeden zich met grassen, kruiden, bladeren en de schors van jonge bomen in het wild. Dit laatste kan ook aanzienlijke schade aan de bomen in de bossen veroorzaken. Gecontroleerde hertenjacht is daarom essentieel.
Algemene bereidingstips
- Ontdooi het gebraad in de koelkast gedurende 24 uur,
- Laat het gebraad minimaal 2 uur voor bereiding afgedekt op kamertemperatuur komen.
- Haal het hertengebraad uit de verpakking
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Bak het hertengebraad in 2-3 minuten rondom bruin en leg hem daarna in een oven van 150°C voor circa 10 minuten (dit is een medium rare bereiding).
- Laat het vlees nog 10 minuten rusten onder een theedoek voor het aansnijden