Gratis verzending v.a. 65,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Broodje hertenfilet met gekaramelliseerde ui

Broodje hertenfilet met gekaramelliseerde ui

minuten lezen

Ingrediënten voor 2 broodjes

- 250 gram hertenfilet
- 2 el teriyakisaus
- 1 el sesamolie
- 2 grote uien
- 50 gram ongezouten boter
- ½ el witte basterdsuiker
- 1 el balsamicoazijn
- 4 el mayonaise
- ½ el grove mosterd
- 2 broodjes naar keuze
- 1 el olijfolie
- 40 gram rucola
- 2 grote pistolets of een groot stokbrood

Voorbereiding

- Ontdooi de hertenfilet 24 uur voor bereiding in de koelkast.
- Haal de hertenfilet 15 minuten voor bereiding uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.
- Snijd de hertenfilet in 2 gelijke steaks en leg ze in een schaal.
- Meng de teriyakisaus en de sesamolie en bestrijk de steaks rondom royaal met de marinade. Dek de schaal af en laat minstens 2 uur in de koelkast marineren.

Bereiding

1. Haal de steaks alvast uit de koelkast.
2. Pel de uien en snijd ze in ringen.
3. Smelt de boter in een pan en voeg de ui ringen toe. Schep de uien goed door de boter. Laat de uien in 10 minuten zachtjes smoren.
4. Bestrooi de uien met de basterdsuiker en besprenkel met de balsamicoazijn. Laat 10 minuten langer garen. Roer af en toe door.
5. Schep de uien op een bord om af te laten koelen.
6. Verhit olijfolie of roomboter in een koekenpan.
7. Meng ondertussen de mayonaise met de mosterd en peper en zout naar smaak.
8. Haal de hertenfilet uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Grill de steaks zo'n 3 minuten per kant. 
9. Haal de filets uit de pan en laat ze 10 minuten losjes afgedekt onder aluminiumfolie rusten. Snijd ondertussen de broodjes doormidden en bestrijk de snijvlakken met de olijfolie. Grill beide helften op het snijvlak voor 1 minuut.
10. Snijd de hertenfilets in dunne plakjes en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
11. Bestrijk de onderste helft van de broodjes met de mosterdmayonaise. Beleg met de rucola, de plakjes hertenfilet en de gekaramelliseerde ui. 

 

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte BBQ Lam Exotisch Seafood Halal Wild Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account