Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Wildzwijn steak met blauwe bessensaus

Wildzwijn steak met blauwe bessensaus

minuten lezen

Wildzwijn steak heel hard grillen met veel hitte. Dat betekend lekker snel klaar. Geen ingewikkelde rubs maar gewoon peper en zout. En dan met een goede en ook snelle saus. Heerlijk om met gebakken aardappels en gekookte worteltjes bij te eten.

Ingrediënten

- Wildzwijn steaks
- Olijfolie
- Peper en zout

Voor de saus
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 el Balsamico azijn
- 2 el bruine suiker
- 150 gram blauwe bessen (vriezer is prima)
- 200 ml jus (maak ik vaak in grote porties of gebruik instant jus)

Bereiding

1. Snipper de ui en fruit deze in een beetje olijfolie, voeg een uitgeperste knoflook toe.
2. Voeg de balsamico en suiker toe en als deze opgelost zijn de blauwe bessen.
3. Als laatste voeg je de jus toe, deze kan nu pruttelen tot de rest klaar is.
4. Maak de hitte bron voor de steak zo warm als mogelijk, wij gebruikten de sizzle zone van de BBQ.
5. Dep de steak droog, doe peper en zout aan een zijde en dan een heel klein beetje olijfolie.
6. Leg de steak op die kan op de hitte bron 4 minuten, doe ondertussen peper, zout en olijfolie op de andere kant.
7. Draai de steak om 3 minuten op de andere zijde
8. Haal de steak van de hitte bron en pak hem in aluminium folie en laat het 5 minuten rusten.
9. Serveer de steak met gebakken aardappels en worteltjes

Bieradvies: Drink het met een mooie IPA erbij!

Met dank aan paul_bierenbbq voor het recept.

 

 

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account