Gratis verzending v.a. 70,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Tacchino parmigiana

Tacchino parmigiana

minuten lezen

Tacchino is Italiaans voor kalkoen, een malse en veelzijdige vleessoort die zich perfect leent voor een mediterrane bereiding. In dit recept wordt de kalkoen gevuld met pesto, mozzarella, tomaat en basilicum, en omwikkeld met Parmaham voor extra smaak. Een heerlijk gerecht dat eenvoudig te maken is en perfect past bij een pasta naar keuze.

Ingrediënten voor 2 personen

- 2 kalkoenfilets
- zout en peper
- 4 eetlepels groene pesto
- 1 pomodori tomaat
- 1 bol buffelmozzarella
- 4 blaadjes basilicum
- 4 plakjes Parmaham
- olijfolie
- pasta naar keuze

Benodigdheden

- Zware pan
- Keukenplank
- Bindtouw
- Ovenschaal

Bereiding

1. Leg de kalkoenfilets tussen twee stukken keukenfolie op het aanrecht en gebruik een zware pan met vlakke onderkant om ze plat te slaan.
2. Bestrooi de kalkoenfilets aan beide kanten met zout en peper en smeer ze aan één zijde in met pesto.
3. Snij de pomodori tomaat in plakjes, evenals de mozzarella.
4. Leg op een keukenplank 3 bindtouwen in de breedterichting van de kalkoenfilets en één in de lengterichting.
5. Spreid daarover 3 plakjes Parmaham met daarboven op een kalkoenfilet met de ingesmeerde kant naar boven. Stapel vervolgens hierop de plakjes tomaat, de plakjes mozzarella, de basilicum blaadjes en de tweede kalkoenfilet met de ingesmeerde kant naar beneden. Dek af met het resterende plakje Parmaham.
6. Maak er met de bindtouwen een pakketje van en leg het pakketje in een ingevette ovenschaal. Smeer het pakketje in met olijfolie.
7. Verwarm de oven op ongeveer 160 graden. Gaar het gerecht vervolgens in de oven in ongeveer 40 minuten.
8. Maak ondertussen een pasta naar keuze klaar.
9. Haal de ovenschaal uit de oven en verwijder het bindtouw. Snij het gerecht in plakken, zodat je de vulling mooi kunt zien. Serveer met de jus en een extra blaadje basilicum.

Met dank aan Hans Blok voor dit recept.

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte BBQ Lam Exotisch Seafood Halal Wild Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account