Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Spareribs met appelstroop, bbq saus en aardappelsalade

Spareribs met appelstroop, bbq saus en aardappelsalade

minuten lezen

Spareribs zijn superlekker om te kluiven en veelzijdig te gebruiken. Ze zijn perfect om te bereiden op de barbecue. Dank aan London Loy voor dit heerlijke recept.

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de appelstroop saus
200 ml ketchup
200 gram appelstroop
2 el appel cider azijn
1 el Worcestershire saus
2 el honing
1 el chipotle saus
1 tl kaneel
Zout en peper

Voor het bereiden van de spareribs
Ruim 1 kg spareribs
Porky's rub
Ras el Hanout
Piramidezout
Aanmaak wokkels
Houtskool
Smoking Chunks appel rookhout
Eddy's Campfire BBQ saus

Voor de aardappelsalade
500 gram vastkokende aardappelen
1 teen knoflook
1 tl mosterd
5 kleine augurken of jalapeño pepers
75 gram diepvries doperwtjes
Verse bieslook
3 el yoghurt
1 el mayonaise
1 el Yalla Yalla
Een kleine zak sla mix
Zout en peper

Bereiding van de appelstroop saus

Maak als eerste de appelstroop saus. Deze saus wordt namelijk gebruikt bij de bereiding van de spareribs.

1. Doe de ketchup, appelstroop, azijn en Worcestershire saus in een pannetje.
2. Breng het langzaam aan de kook en blijf ondertussen goed roeren zodat het goed mengt.
3. Als het goed gemengd is, is het tijd om de overige ingrediënten toe te voegen.
4. Laat de saus sudderen totdat de suiker goed is gesmolten en opgenomen in de saus.

Bereiding van de spareribs

1. Bereid de barbecue voor met een indirecte hitte van 140 °C.
2. Haal het vliesje van de onderkant van de spareribs. Dit is makkelijk weg te halen met een mesje.
3. Smeer de ribs in met een beetje olijfolie en smeer ze aan beide kanten goed in met de rub.
4. Voor extra smaak kun je wat chunks van de appelrookhout tussen de kolen (of briketten) doen.
5. Als de barbecue op temperatuur is, kunnen de spareribs erop. Je kunt ervoor kiezen om de spareribs in aluminiumfolie te wikkelen. Hierdoor zullen ze minder snel verbranden.
6. Sluit de deksel en rooster de spareribs mooi bruin. 
7. Na ongeveer 2,5 uur zullen de spareribs klaar zijn. Om zeker te weten of de spareribs klaar zijn, kun je de zogenaamde breektest doen: als de spareribs makkelijk te breken zijn (niet té makkelijk), zijn ze goed gaar.
8. Leg de spareribs weer op het rooster en smeer ze in met de zelfgemaakte appelstroop saus.
9. Laat de ribs 10 minuten rusten.
10. Haal de spareribs van het rooster en serveer met jouw favoriete bbq saus en de aardappelsalade.

Bereiding van de aardappelsalade

1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 cm groot.
2. Kook de aardappelen voor ongeveer 10 minuten in een pan met water en een snufje zout. Laat de doperwten ondertussen ontdooien.
3. Spoel de aardappelen na het koken af met koud water.
4. Meng de yoghurt met de mosterd, mayonaise en pers de knoflook erbij.
5. Snijd de verse bieslook en voeg ook dit toe aan het mengsel. Breng de mix vervolgens op smaak met wat peper en zout.
6. Snijd de augurkjes of jalapeño. Meng dit samen met de erwtjes door de aardappels heen.
7. Schep de bieslook-saus door de aardappelsalade. Garneer eventueel met verse bieslook.

Tip: je kunt er ook voor kiezen om de aardappelen te bakken i.p.v. te koken. Als je hiervoor kiest, is het wel belangrijk dat de aardappelen voor de toevoeging van de andere ingrediënten goed zijn afgekoeld. 

Eet smakelijk!


Dank aan London Loy voor het recept en Alex Kain voor de fotografie.

 

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account