Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Javaanse soto ajam-ballen met chilikaas

Javaanse soto ajam-ballen met chilikaas

minuten lezen

Ingrediënten voor 4 gehaktballen

- 400 gram kipdijfilet
- 1 flinke eetlepel soto-spicemix van BBQ52
- 3 eetlepels gefruite uitjes
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 ei
- Dutch BBQ Gouda Hot Chili Pepper 50+
- Zeezout en zwarte peper naar smaak

Benodigdheden
- Keukenmachine

Bereiding

1. Draai 300 gram kippendijen in de keukenmachine tot gehakt. Snijd de overige 100 gram met de hand in grovere stukken.
2. Meng het vlees, de soto-spicemix, de gefrituurde uitjes, het paneermeel en het ei tot een egaal (vlees)deeg.
3. Zet het mengsel een halfuur in de koelkast.
4. Snijd ondertussen de chilikaas in 4 blokjes van 2x2 cm.
5. Draai vier gelijke gehaktballen en leg in het midden van iedere gehaktbal een blokje chilikaas. Zorg dat de kaas goed is omsloten met gehakt.
6. Bak de gehaktballen in boter rondom bruin op hoog vuur.
7. Zet het vuur lager en laat de ballen in 15-20 minuten rustig gaar worden. Draai de ballen regelmatig. Strooi wat zout en peper naar smaak over de gehaktballen.

Eet smakelijk!

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account