06 April 2017

Lamsrack van de BBQ

Wat een heerlijk recept voor de lamsrack! Lamsrack van de BBQ met een zelfgemaakte kruidenolie. Makkelijk, lekker en snel!

 

Ingrediënten voor 2 personen

1 lamsrack (8 rib) van ca. 450 g.

 

Voor de kruidenolie:

2 takjes rozemarijn

2 takjes tijm

1 teentje knoflook

2 el olijfolie

peper en zout

 

  1. Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast en verpakking en laat op temperatuur komen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Ris de naaldjes van de rozemarijn en de blaadjes van de tijm en hak ze fijn. Pel de knoflook en hak fijn. Meng de kuiden en de knoflook met de olijfolie en bestrijk de lamsrack met de kruidenolie.
  4. Steek de pen van een kernthermormeter tot in de kern van het vlees en leg de lamsrack op het rooster in het midden van de oven. Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van ca. 51ºC.
  5. Haal de lamsrack uit de oven en dek losjes af met aluminiumfolie. Laat het vlees 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt.

 

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »