06 April 2017

Lamshaas met een frisse yoghurtdip

Lamshaasjes zijn heerlijk mals. In combinatie met de frisse yoghurtdip maakt dit een heerlijk en eenvoudig recept voor lamshaas.

 

Ingrediënten voor 2 personen

Lamshaasjes van ca. 450 g.

 

Voor de marinade:

45 ml griekse yoghurt

2 g garam masala

2 g gedroogde munt

 

Voor de frisse yoghurtdip:

250 ml griekse yoghurt

1 teentje knoflook

2 takjes munt

2 g chili-poeder

 

 

  1. Haal de lamshaasjes een half uur voor bereiding uit de koelkast en verpakking en laat ze afgedekt op temperatuur komen.
  2. Meng intussen voor de marinade de Griekse yoghurt, garam masala en gedroogde munt.
  3. Bestrijk de lamshaasjes met de marinade en laat minstens 15 minuten intrekken.
  4. Mix alle ingrediënten voor de yoghurtdip in een aparte kom.
  5. (Grill)pan: Zet de pan op hoog vuur. Verhit boter en/of olijfolie en grill de lamshaasjes aan beide kanten 1 minuut om vervolgens het vuur wat lager te zetten en 2 minuten aan beide zijden te grillen.
  6. Laat de lamshaasjes 10 minuten rusten onder aluminiumfolie, breng op smaak met zout en peper en serveer met de frisse yoghurtdip en een frisse salade met wat citroenschijfjes.

 

Tip!

Natuurlijk kan je de lamshaasjes ook op de barbecue bereiden. Gebruik hiervoor 2 zones. Direct vuur om de grillstrepen aan te brengen en een mooie bruine kleur te geven. Vervolgens op indirect vuur door garen tot circa 51°C.

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »