Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Levering tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Poussin en crapaudine au fromage de chèvre

Poussin en crapaudine au fromage de chèvre

minuten lezen

Een poussin is een piepkuiken dat plat (en crapaudine) wordt gegaard. Daartoe is bij dit piepkeuken de borstkas uitgebeend. Reken op 1 poussin per persoon.

Ingredienten

- 1 poussin
- 2 el zachte boter, op kamertemperatuur
- 50 g verse geitenkaas, zacht gemaakt
- peper

Kruidenmengsel

- ½ tl zout
- ½ tl suiker
- 1 kleine teen knoflook geperst
- 1 tl Provençaalse kruiden
- 1 takje verse rozemarijn, gestript en fijngehakt
- 1 takje verse tijm, gestript en fijn gehakt

Bereiden

1. Meng in een kom het zout, de suiker, de knoflook, de Provençaalse kruiden, de rozemarijn en de tijm.
2. Smeer het piepkuiken aan beide kanten in met het kruidenmengsel. Druk het kruidenmengsel stevig aan. Laat het piepkuiken 30 minuten met de borst naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat rusten.
3. Meng in een kom de boter en de geitenkaas goed door elkaar.
4. Verwarm de hete luchtoven op 180°C.
5. Bestrijk beide kanten van het piepkuiken met het geitenkaas-botermengsel. Bestrooi het piepkuiken daarna met verse gemalen peper.
6. Bak het parelhoen 25 minuten. Haal deze daarna uit de oven en serveer direct.

Pousin bereid LeJean

Met dank aan Hans Blok

 

Delen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Dagelijks vlees BBQ Rund Varken Gevogelte Lam Exotisch Seafood Halal Wild Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account