Schrijf u in voor onze wekelijkse aanbiedingen
Get the latest updates, news and product offers via email
Abonneer
11 February 2019

Porchetta met abrikozen & honing

Porchetta is een Italiaans gerecht en ontzettend lekker en eenvoudig te bereiden. Eenmaal in de oven kan er weinig fout gaan. Heerlijk als hoofdgerecht of zoals de Italianen dat doen, gewoon tussen een broodje op elk moment van de dag.

 

Porchetta met abrikozen & honing

 

Voor 4 personen

 

1 kg buikspek met zwoerd

1 el zeezoutvlokken

1 el honing

1 el olijfolie

Voor de vulling:

1/2 gesnipperde ui

5 takjes peterselie

4 takjes tijm

5 blaadjes salie

80 g gedroogde abrikozen

2 el olijfolie

25 g paneermeel

 

 

Voorbereiding;

Pel en snipper de ui. Pluk de blaadjes van de peterselie, salie en de tijm en hak deze fijn. Snijd de abrikozen in kleine stukjes.

Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is.

Verwarm de oven voor op 210°C

Bereiding;

Verwarm 1 eetlepel van de olijfolie in een kleine koekenpan. Voeg de uien toe en bak ze in ca. 5 minuten goudbruin.

Meng de fijngehakte kruiden, abrikozen, de uien, paneermeel en 2 eetlepels olijfolie in een keukenmachine tot 1 geheel. Voeg peper en zout naar smaak toe en meng goed.

Leg het buikspek met het zwoerd naar boven op je werkblad. Snijd het zwoerd om de 1 cm met een scherp mes in. Wrijf de zwoerdkant in met de zeezoutvlokken. Keer het vlees en bestrooi met peper en zout. Bestrijk met de honing en verdeel de vulling in de breedte over het midden van het vlees. Rol het buikspek vanaf de brede kant strak op en knoop met rolladetouw op.

Leg de Porchetta op het rooster in het midden van de oven. Zet er een braadslee onder om vrijkomend vet op te vangen. Rooster het vlees 30 minuten.

Verlaag de temperatuur van de oven naar 150°C en bak het vlees twee uur, dek eventueel de Porchetta af met aluminium folie.

Zet de oven na twee uur weer op 210 °C (verwijder het aluminiumfolie) en rooster de rollade nog 30 minuten. Hierdoor wordt het zwoerd lekker krokant. Maak je geen zorgen als de buitenkant van de Porchetta heel donker wordt, van binnen blijft hij lekker sappig.

Haal de Porchetta uit de oven en dek losjes af met aluminiumfolie. Laat 30 minuten rusten voordat je het vlees aansnijdt.

 

Tip

Als het zwoerd niet krokant is, kun je de Porchetta nog een paar minuten onder de hete grill leggen. Keer deze dan regelmatig, zodat hij rondom mooi goudbruin wordt.

In plaats van de Porcehtta op het rooster te leggen kun je deze ook in een braadslee leggen. 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »