Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Levering tussen 17:00-22:00 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Buikspek met zwoerd

13,75

Deze buikspek bevat nog het zwoerd, oftewel het vel. Het vet hiervan trekt tijdens de bereiding in het vlees, waardoor de buikspek nog meer smaak krijgt en lekker krokant wordt.

Op voorraad (7)
- +
Voor 10:00u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Buikspek met zwoerd

Buikspek met zwoerd

De varkensbuikspek is - zoals de naam al verklapt - een stuk van de buik van het varken. Varkensbuiken heb je zonder en met zwoerd. Deze buikspek bevat nog het zwoerd, oftewel het vel. Doordat het vet van het vel tijdens het bakken in het vlees trekt, krijgt het extra smaak. Daarnaast zorgt de zwoerd ook voor een knapperige buitenlaag.

Waar komt de buikspek vandaan?

Deze buikspek komt van Nederlandse varkens.

Algemene bereidingswijze

Je kunt veel kanten op met de buikspek. Maak bijvoorbeeld burnt ends, porchetta of bereid 'm in zijn geheel. Dit kan op de barbecue, in de slowcooker of in de braadpan. Let op: neem ruim de tijd om de buikspek te bereiden. Enkel de voorbereiding duurt 2 dagen. Het daadwerkelijk garen van de buikspek duurt zo'n 2 uur. Benieuwd hoe je prochetta maakt? Klik dan hier voor het recept. Liever iets anders? Hier vind je een lekker recept op de BigGreenEgg: krokant buikspek op z'n Aziatisch.

1. Laat de buikspek 24 uur voor de voorbereiding (het marineren) ontdooien in de koelkast. Haal het een uur voor bereiding uit de koelkast.
2. Leg de buikspek met de zwoerd in een hitte/bbq bestendige schaal, dep het zwoerd droog en marineer rondom met een rub, bijvoorbeeld The Taste.
3. Laat het vlees 24 uur in de koelkast marineren. Dek de buikspek niet af.
4. Verwarm de bbq tot 220 °C met houtskool. Haal de buikspek uit de koelkast.
5. Leg de buikspek met het zwoerd naar boven op het rooster, steek een kerntemperatuurmeter in het vlees en laat zo'n 1,5 uur garen met de deksel gesloten. Tip: zet er een druipbakje onder.
6. Is de kerntemperatuur 70 °C? Leg de buikspek dan op een snijplank en dek af met aluminiumfolie. Laat het 10 minuten rusten.
7. Snijd het vlees met het zwoerd naar boven in mooie plakken.

Vragen?

Heb je vragen over dit product? Hier vind je productinformatie. Mocht je nog steeds vragen hebben over dit product of iets anders, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Stuur een mailtje naar [email protected] of bel naar +31702017034. We staan elke werkdag van 09:00 uur tot 17:00 uur voor je klaar. We helpen je graag.

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 2010112
  • Herkomst: Nederland
  • Houdbaarheid: 6 Maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Kiloprijs: € 12.49
  • Samenstelling: 100% Varkensvlees
LeJean Buikspek met zwoerd
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Je beoordeling toevoegen
AK
Arjan Keijzer Geplaatst op 31/08/2020

Heerlijk stuk vlees met mooie en mals structuur. Zwoerd lekker krokant gekregen op de BGE op 220 graden. Zeker een aanrader.

N
Nelly Geplaatst op 25/08/2019

Voor het eerst buikspek bereidt. Hoewel ik geen liefhebber ben van vet vlees, kind ook niet, was het echt heerlijk. Zorg er voor dat je de speklaag goed insnijdt en een lekkere marinade hebt. Bij ons is het vlees een halve dag gemarineerd en toen het in de oven stond nog een paar keer royaal ingesmeerd met marinade.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account