Kies je eigen bezorgmoment
Gratis verzending v.a. 50,00
Wekelijkse acties in de nieuwsbrief
Gratis afhalen in de winkel
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Picanha met gegrilde prei

Picanha met gegrilde prei

minuten lezen

Naast de sublieme smaak en sappigheid is het ook nog eens een heus spektakel picanha te bereiden, want we laten de picanha graag even kort vlammen. Natuurlijk niet te lang, want we willen zeker niet dat het vlees verbrand. Serveer de picanha met cavementstyle gegaarde prei en eet smakelijk!

 

Bereiding

  1. Haal de picanha uit de koelkast en snijd de vetlaag kruislings in. Dep de picanha droog en bestrooi rondom met het zeezout. Bestrooi de vleeskant met grofgemalen zwarte peper. Steek de barbecue aan en verwarm, indirect, tot een temperatuur van ongeveer 100 ˚C. Snijd het groene loof van de preien.
  2. Leg de picanha met de vetlaag naar boven op het rooster. Steek de pen van een kernthermometer tot in de kern van het vlees en stel de temperatuur in op 48 °C. Sluit de deksel van je barbecue en laat de picanha garen tot de ingestelde kerntemperatuur is bereikt.
  3. Haal de picanha van het rooster. Richt de barbecue in om te grillen (directe bereiding, bij voorkeur op een gietijzeren rooster) en breng de temperatuur naar 200 °C.
  4. Leg de picanha met de vetlaag naar boven op het rooster en sluit de deksel van je barbecue. Gril het vlees ongeveer 1,5 minuut. Keer het vlees nu op de vetlaag en gril, met gesloten deksel, nogmaals 1,5 minuut.
  5. Open de deksel voorzichtig. Doordat het vet op de houtskool druipt en er zuurstof bijkomt kunnen er vlammen ontstaan. Haal de picanha van het rooster en laat losjes afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
  6. Verwijder intussen het rooster en leg de preien op de gloeiende houtskool (als het niet past kun je de preien in twee porties garen). Sluit de deksel en gaar de preien ongeveer 4 minuten. Keer de preien en gaar ze nogmaals 4 minuten. De buitenkant is dan helemaal zwartgeblakerd.
  7. Haal de preien uit de barbecue en laat ze iets afkoelen. Verwijder het buitenste zwartgebladerde blad en snijd de wortels eraf.
  8. Snijd de picanha in plakken, leg de preien erbij en bestrooi met peper en zout naar smaak.

Tip: Lekker met romescosaus

 

Ingrediënten voor 6 personen

- 1 graangevoerde picanha Black Angus (staartstuk) (1600 gram)
- 1 el grof zeezout
- grofgemalen zwarte peper
- 12 jonge preien

 

 

 

 

Delen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal Toebehoren BBQ ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account