Schrijf u in voor onze wekelijkse aanbiedingen
Get the latest updates, news and product offers via email
Abonneer
08 February 2019

Parelhoen met champignons en spek

De heerlijke zachte smaak van Parelhoen komt in dit recept echt tot zijn recht.

Ingrediënten;

1 Hele Parelhoen

250 gram Champignons

250 gram Gerookte spekreepjes

1/2 blokje Kippenbouillon

1 dl Water

Peper

Zout

1 dl Witte wijn

2 el (bak)boter

2 blaadjes Laurier

1 tl tijm

1 grote ui

250 ml kookroom

 

 

Voorbereiding;

Haal de Parelhoen een uur voor bereiding uit de koelkast en laat op temperatuur komen.

Snij de ui in kleine ringen

 

Bereiding;

Kruid de Parelhoen rondom met vers gemalen peper en zout.

Neem een grote braadpan, doe de bakboter in de pan en laat de boter bruin worden.

Voeg de gehele Parelhoen toe en bak deze rondom bruin aan.

Leg de ui ringen naast de Parelhoen en bak deze kort mee (glazig).

Zet het vuur laag en stoof de Parelhoen in circa 45-50 minuten gaar.

Zodra de Parelhoen gaar is kan deze uit de pan, houdt warm in Aluminiumfolie.

Bak de champignons samen met de gerookte spekreepjes 5 minuten in de pan aan, blus daarna af met de witte wijn en het water. Roer het aanbaksel los in de pan. Voeg een 1/2 blokje kippenbouillon toe en als laatste de kookroom.

Laat het geheel kort inkoken.

Leg de Parelhoen in een diepe schaal en giet het mengsel ernaast.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »