09 May 2018

Oosterse salade met gegrilde eendenborst

 

Ingrediënten voor 2-3 personen

2 tamme eendenborstfilets van 175 g

6 lente-uitjes

150 g veldsla

250 g semi-gedroogde tomaatjes

 

Voor de dressing:

2 teentjes knoflook

2 cm gemberwortel

3 el sojasaus

4 el honing

 

Koop jouw eendenborstfilet hier!

Oosterse salade met gegrilde eendenborst

 

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan en verwarm, indirect, tot een temperatuur van ongeveer 100 ˚C. Snijd intussen eventuele oneffenheden van de filets en snijd de vetlaag kruislings in. Bestrooi de filets met zout.
  2. Leg de eendenborstfilets met de vetlaag naar boven op het rooster en sluit de deksel van je barbecue. Gaar de filets in ca. 20 minuten tot een kerntemperatuur van 48-50 °C. Snijd intussen de lente-uitjes in diagonale ringen en meng met de semi-gedroogde tomaatjes door de veldsla. Pel voor de dressing de knoflook en hak de teentjes fijn. Schil de gemberwortel en hak fijn. Meng alle ingrediënten voor de dressing.
  3. Haal de filets van het rooster en dek ze losjes af met aluminiumfolie. Richt de barbecue in om te grillen (directe bereiding, bij voorkeur op een gietijzeren rooster) en breng de temperatuur naar 220 °C.
  4. Leg de eendenborstfilets met de vetlaag naar boven op het rooster en sluit de deksel van je barbecue; gril ongeveer 1,5 minuut. Keer de filets zodat ze op de vetkant liggen en gril nogmaals 1,5 minuut. Haal de eendenborstfilets uit de barbecue en laat ze een paar minuten rusten.
  5. Snijd de filets in mooie plakjes en bestrooi ze met peper naar smaak. Meng door de salade en besprenkel met de dressing.

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »