Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Langzaam gegaarde eendenbout uit de slowcooker

Langzaam gegaarde eendenbout uit de slowcooker

minuten lezen

Ingrediënten (4 personen)

- 4 eendenbouten
- 2 uien
- 3 knoflooktenen
- Ongeveer 200 gram champignons
- Paar takjes verse tijm
- Paar takjes verse rozemarijn
- 350 ml granaatappelsap
- 350 ml sterke groentebouillon
- Peper en zout

Voorbereiding

- Laat de eendenbouten 24 uur ontdooien in de koelkast
- Haal 30 minuten de eendenbouten uit de koelkast voor het bereiden.

Bereiding

1. Verhit een grote bakpan en bak de eendenbouten enkele minuten aan beide kanten tot deze mooi goudbruin zijn. Het is niet nodig om extra boter of olie te gebruiken, het vet van de eendenbouten zal smelten en daardoor zullen de eendenbouten mooi kleuren. Verplaats de eendenbouten naar de slowcooker.
2. Pel de ui en knoflooktenen, snijd de uien in halve dunne ringen en de knoflook fijn. Bak de uienringen nog kort in de bakpan en schenk een beetje van het granaatappelsap in de pan.
3. Schenk de inhoud van de pan samen met de rest van het granaatappelsap en de sterke bouillon in de slowcooker. 
4. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd ze in vieren. Voeg de champignons, knoflook, takjes rozemarijn en tijm toe aan de slowcooker.
5. Stel de slowcooker in op de laagste instelling en gaar de eendenbouten langzaam in ongeveer 6 uur tijd.
6. Verwijder de takjes rozemarijn en tijm en serveer de malse eendenbouten met bijvoorbeeld salade en frietjes of pommes dauphine.

 

Met dank aan Hans Blok voor het recept.

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account