Gratis verzending v.a. 70,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Lamskoteletjes met tagliatelle en bonen

Lamskoteletjes met tagliatelle en bonen

minuten lezen

Voor dit gerecht met lamskoteletjes, tagliatelle en bonen laten we ons inspireren door het kookboek YiaYia kookt van Sancha Schuurs. Wat dit boek zo uniek maakt is dat elk recept een persoonlijk verhaal van Sancha bevat. Zo proef je niet alleen de smaken van de gerechten, maar ook de verhalen erachter.  Hieronder lees je het verhaal bij dit gerecht.

Het verhaal achter dit recept

"Lamsvlees neemt een belangrijke plaats in in de Griekse keuken. Het wordt vaak gebruikt in traditionele gerechten als ‘kleftiko’ (langzaam in de oven gegaarde pakketjes met lam en groenten) en ‘arni sto fourno’ (lam uit de oven).  Ook brizola, karbonade of steak, staat regelmatig op het menu.

Zelf ben ik een groot fan van lamskoteletjes, omdat het bot en het vet het gerecht extra veel smaak geven. Op Grieks Cyprus is Ttavas het belangrijkste gerecht. Ze hebben zelfs een festival waarbij het bestaan van ttavas wordt gevierd.

Ik deel graag het recept van lamskoteletjes met tagliatelle en bonen, dat ik leerde maken van Antigone. Zij werkt bij een strandbar op Tinos. “Wat een prachtige naam, Antigone,” zeg ik. “Het is een klassieke, Griekse naam,” antwoordt ze. En ze lacht: “Ik ben een tragedie.” Het recept dat ze me vervolgens toeschuift is zeker geen tragedie… Probeer het maar eens!"

Ingrediënten

- lamskoteletjes, afhankelijk van de grootte 1 tot 2 stuks p.p.
- 100 ml olijfolie en extra olijfolie om in te bakken
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl nootmuskaatpoeder of liever nog 1/2 muskaatnoot, geraspt
- 1/2 tl gevijzelde kruidnagel
- zwarte peper uit de molen
- zout
- 350 gr sperzieboontjes, schoongemaakt 
- 500 gr tagliatelle
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- zongedroogde tomaatjes in fijne reepjes
- 200 gr kefalograviéra, geraspt

Bereidingswijze

1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur tot het heet is. 
2. Kruid de lamskoteletjes met zout, peper, nootmuskaat, kaneel en kruidnagel.
3. Leg de lamskoteletjes in de pan en bak 3 tot 4 minuten aan elke kant voor medium-rare, 4 tot 5 minuten voor medium en 5 tot 6 minuten voor well-done.
4. Doe de tagliatelle en de sperzieboontjes samen in kokend water en laat ongeveer zes tot acht minuten koken tot de pasta en de boontjes gaar zijn.
5. Giet af, doe er de olijfolie, zongedroogde tomaatje en knoflook bij en breng op smaak met zout. Meng goed.
6. Schep de tagliatelle op de borden, leg er de lamskoteletjes op en bestrooi met de kefalograviéra.

Tip: Kefalograviéra is een Griekse kaas van schapenmelk. Kun je daar niet aan komen? Gebruik dan een andere schapenkaas, bijvoorbeeld pecoriono.

Meer van dit soort recepten ontdekken?

Dit recept is afkomstig uit YiaYia kookt van Sancha Schuurs. In dit boek vind je nog veel meer gerechten uit de Griekse keuken, steeds verrijkt met verhalen en achtergrond. Rechtstreeks te bestellen via: [email protected].
 
Lamskotelet met tagliatelle en bonen
Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account