Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Kip parmigiana

Kip parmigiana

minuten lezen

Ingrediënten voor 4 personen

- 4 kipdijfilets in tweeën gesneden
- Olijfolie
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- Blik tomatenblokjes à 400 g
- 1 tl suiker
- 3 el grof gesneden basilicumblaadjes
- Bol mozzarella in plakken gesneden
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas (of Grana Padano)
- Zout en peper
- Pasta naar keuze

Bereiding

1. Verwarm de oven op 180°C. Werk in twee pannen. Doe in de ene pan een beetje olijfolie en bak de knoflook kort op laag vuur. Doe daarna de tomaat, suiker en zout erbij en laat een tijdje zachtjes garen. Roer van tijd tot tijd. Doe na 15 minuten het vuur uit en roer de basilicum erdoor.
2. Doe in de andere pan ook een beetje olijfolie en bak de kipdijen enkele minuten tot deze goudbruin van kleur zijn.
3. Smeer een ovenschaal met een beetje olijfolie in en leg daarin de kipdijen. Verdeel de mozzarella er over, schenk de tomatensaus over de kip en strooi de kaas over het geheel.
4. Druppel nog wat olijfolie over het gerecht en zet de schaal 20 minuten in de oven. Als de kaas is gesmolten en een kleurtje heeft gekregen is de kip klaar.
5. Maak ondertussen een pasta naar keuze klaar.     

 

Met dank aan Hans Blok voor het recept.

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account