Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Levering tussen 17:00-22:00 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Je eigen spekjes bereiden

Je eigen spekjes bereiden

minuten lezen

Na een proces van 64 uur heb je super lekker spek die je kan snijden, lekker op een stuk roggebrood bij een goede erwtensoep, die je kan bakken of kan verwerken in weer andere gerechten.

Eerlijk is eerlijk, we hadden dit nog nooit zelf gedaan, wel gerookt en ook wel gepekeld maar nog nooit de combinatie hiervan. Ja het duurt een tijdje, maar je hoeft er niet naast te zitten, het is super eenvoudig en eigenlijk kost het helemaal niet zoveel tijd. Wij hadden nu een stuk van 500 gram, maar ik gok dat we binnenkort een groter stuk spek op deze manier gaan verwerken. Eenmaal gepekeld en gerookt is het natuurlijk best lang houdbaar en kunnen we steeds een stukje gebruiken.

Ingrediënten:

- Tijd
- 500 gram buikspek met zwoerd
- 35 gram zout
- 20 gram suiker
- 1 eetlepel knoflook granulaat
- Takje tijm
- Takje Rozemarijn
- Olijven rookmot (van smockey olive wood)

Bereiding

1. (uur 0, woensdagavond 22.00) Laat het spek volledig ontdooien.
2. (uur 9, donderdagochtend 7.00) Dep het spek droog, meng het zout, de suiker en de knoflookgranulaat (dit is de pekel) door elkaar en verdeel dit over het spek. Leg de rozemarijn en tijm onder in een bakje, spek erop en de rest van het pekel mengsel erop. Deksel erop en in de koelkast zetten.
3. (uur 20, donderavond 18.00) Draai het spek in de bak om, er zal nu vocht in het bakje zitten.
4. (uur 36, vrijdagochtend 10.00) Draai het spek nog een keer in de bak.
5. (uur 44, vrijdagavond 18.00) Haal het spek uit het bakje, spoel de pekel eraf en dep het spek droog. Laat het op het aanrecht op kamer tempratuur komen.
6. (uur 48, vrijdagavond 22.00) Vul je rookspiraal met het mot en steek deze aan (onze spriraal doet er ongeveer 12 uur over om op te smeulen). Leg het spek bij de rookspiraal en sluit de deksel van de bbq.
7. (uur 60, zaterdag 10.00) Haal het spek uit de bbq en laat deze zeker 4 uur niet afgedekt op het aanrecht liggen.

Met dank aan paul_bierenbbq voor het recept.

Delen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account