Kies je eigen bezorgmoment
Gratis verzending v.a. 50,00
Wekelijkse acties in de nieuwsbrief
Gratis afhalen in de winkel
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
In kokosmelk gestoofde varkenswangen

In kokosmelk gestoofde varkenswangen

minuten lezen

Ingrediënten

Voor 4 personen
- 12 varkenswangen
- 75 ml olijfolie
- 1 el grof zeezout
- 1 stengel citroengras
- 2 rode chilipepers
- 3 sjalotjes
- 5 cm laos
- 4 limoenblaadjes (djeroek poeroet)
- 2 el tamarinde pasta
- 2 el vissaus
- 2 el palmsuiker
- 800 ml kokosmelk
- 250 gram pandanrijst

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de varkenswangen in een grote ovenschaal. Besprenkel ze royaal met de olijfolie en bestrooi ze met het zeezout. Meng goed door zodat ze rondom goed zijn bedekt.
2. Snijd het citroengras fijn en de chilipepers in dunne ringetjes. Pel de sjalotjes en snijd ze in grove stukken. Schil de laos en hak fijn. Verdeel deze ingrediënten en de limoenblaadjes, de tamarinde pasta, vissaus en de palmsuiker over de ovenschaal en schenk er zoveel kokosmelk bij dat alle ingrediënten onder staan.
3. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet in de oven. Laat de wangen ongeveer 2 uur zachtjes stoven. Kook aan het einde van de bereidingstijd de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Controleer of de varkenswangen zacht zijn (laat ze indien nodig langer garen) en serveer de rijst erbij.

Tip: bestrooi met fijngehakte koriander.

Eet smakelijk!

Delen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal Toebehoren BBQ ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account