Varkenswangen zijn echt werkvlees. Er niets zo rijk van smaak als werkvlees. Dat maakt varkenswangen zo lekker en smaakvol. Varkenswangen zijn ideaal om langzaam te garen. Als je ze stooft worden ze botermals. Het duurt dus even voordat ze klaar zijn, maar tijdens het stoven heb je er geen omkijken naar.
Waar komen varkenswangen vandaan?
Zoals de naam het al verraad, maken varkenswangen deel uit van de spieren van de onderkaak met lange spiervezels die dwars lopen. Varkenswangen worden ook wel varkenskonen genoemd.
Recept
Vanwege het hoge aandeel bindweefsel, zijn varkenswangen ideaal om te stoven. Varkenswangen bestaan uit puur spiervlees, dus ze hebben tijd nodig om te garen. Daarom zijn ze perfect voor stoofschotels. De wangen worden botermals en zijn werkelijk een genot om te eten. Inspiratie nodig? Hier vind je een lekker recept van gestoofde varkenswangen in kokosmelk.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 2010108
- Herkomst: Nederland
- Houdbaarheid: 6 Maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries
- Kiloprijs: € 15.69
- Samenstelling: 100% Varkensvlees
