23 April 2018

In bier gestoofde Short Ribs

In bier gestoofde short ribs

Short ribs worden ook wel runderspareribs of beef ribs genoemd. Het vlees tussen de ribben bevat heel veel marmering. Onze short ribs zijn afkomstig van 100 dagen graangevoerde Angus runderen uit Australië en zijn gesneden volgens de British cut. Je krijgt dus zoals je op de foto kunt zien een soort rib vingers.

Het vlees tussen de ribben bevat vaak nog meer marmering als de overige delen van het rund. Hierdoor lijkt het soms wel alsof je Wagyu rundvlees eet. Short ribs worden door Barbecuers vaak low en slow bereid op de barbecue. Maar wij wilden een keer wat anders doen en hebben ze in de oven gestoofd met Guinness bier. Benieuwd geworden? Lees en maak dan het onderstaande recept!

 

Ingrediënten voor 6 personen

2 graangevoerde short ribs met elk 3 ribben

4 uien

75 ml arachideolie

500 ml Guiness

750 ml runderbouillon

150 ml ahornsiroop

1 klein bosje tijm

100 g ketchup

100 g mosterd

75 g HP sauce

 

Voor de marinade:

2 el cayennepeper

2 el gerookt paprikapoeder

2 el knoflookpoeder

1 el gemalen komijnzaad

1 el zwarte peper

3 el zout

6 el arachideolie

 

Bereiding

  • Meng voor de marinade alle droge ingrediënten door elkaar en roer de olie erdoor. Verwijder het vlies van de short ribs aan de kant waar de ribben zitten. Wrijf de short ribs goed in met de marinade. Laat ze afgedekt in de koelkast 12 uur marineren.

 

  • Verwarm de volgende dag de oven voor op 120 °C. Pel de uien en snijd ze in grove ringen. Verwarm de arachideolie op medium vuur in een grote braadpan en bak hierin de uien in circa 15 minuten mooi bruin zodat ze goed karamelliseren.

 

  • Schenk de Guiness in de pan, zet het vuur hoog en laat het bier tot de helft inkoken. Roer dan de bouillon en ahornsiroop erdoor en voeg de tijm toe. Breng onder af en toe roeren aan de kook.

 

  • Leg de gemarineerde short ribs in een grote braadslee. Schenk het biermengsel erover en dek af met aluminiumfolie. Plaats de braadslee in de oven en laat ongeveer 5 uur zachtjes garen tot het vlees zacht is.

 

  • Haal de ribs uit de braadslee. Schenk het vocht door een zeef in een steelpan en laat afkoelen.

 

  • Schep het gestolde vet wat naar de oppervlakte van het braadvocht komt af en verwarm het vocht op hoog vuur. Laat tot ongeveer de helft inkoken en roer de ketchup, mosterd en HP sauce erdoor zodat je een dikke saus krijgt. Breng intussen de temperatuur van je oven naar 150 °C.

 

  • Leg de short ribs weer in de braadslee en lak ze rondom met de saus. Schuif de braadslee in de oven en laat de ribs nog 15-20 minuten garen. Lak ze steeds na circa 5 minuten weer met de saus.

 

TIP

Serveer de short ribs met een groene salade.

 

De Grain Fed Short Rib bestel je hier.

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »