Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Iberico ribfingers met patas bravas

Iberico ribfingers met patas bravas

minuten lezen

Ingrediënten

Ribfingers
- Ribfingers (500 gram)
- Paprikapoeder
- Peper
- Zout

Patas bravas
- Aardappelen schone schil
- Roomboter
- Peterselie

Voor de saus
- BBQ saus hotchillie
- Gesnipperd uitje
- Tomatenpuree
- Gerookte paprikapoeder
- Water

Bereiding

Ribfingers
1. Rub de ribfingers in de paprikapoeder, peper en zout. Het paprika poeder moet eigenlijk overal zitten en peper en zout is naar eigen smaak. Laat dit een uurtje staan.
2. De bbq voorbereiden, we starten dit gerecht met roken op een lage tempratuur (90 – 120) graden. Om te roken gebruikten we rode wijn chunks.
3. Leg het vlees op indirecte warmte op de BBQ laat zo’n 90 minuten gaan.
4. Verhoog de tempratuur van de BBQ naar 150 – 180 graden en laat het nog een keer 90 minuten gaan.
5. Proef en bepaal of het genoeg is of nog meer kan hebben, omdat het vlees in strengen is is het niet zinvol om kerntempratuur te meten. Bij twijfel hoe langer hoe beter.

Patas bravas
1. Kook de aardappelen net niet gaar.
2. Laat ze afkoelen en snijdt ze in parten en bak ze in ruim roomboter.

Saus
1. Fruit een uitje aan
2. Voeg 2 blikjes tomatenpuree toe en de gerookte paprika poeder, laat dit even mee bakken, zodat het zuur van de tomatenpuree zoet wordt en de paprikapoeder goed opgenomen wordt in de saus.
3. Voeg vervolgens hot chilli saus toe (dit doe je naar eigen inzicht en smaak)
4. Als laatste stap voeg je water toe, beetje bij beetje, tot je een saus hebt die jij precies dik genoeg vindt.

Bieradvies: Eet het met een mooie Pale Ale erbij!

Met dank aan paul_bierenbbq voor het recept.

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account