Over de Ibérico ribfingers
De Ibérico ribfinger is een bijzonder stukje vlees afkomstig van het Ibérico varken, gelegen tussen de ribben. Hoewel ribfingers nog relatief onbekend zijn, zijn ze eigenlijk gewoon spareribs zonder het bot. Deze ribfingers lenen zich uitstekend voor fingerfood en zijn ideaal voor heerlijke gerechten zonder te hoeven kluiven. De ribfingers hebben een opvallende roodachtige kleur met fijne, witte vetaderen, wat doet denken aan de marmering van Wagyu rundvlees.
Deze ribfingers vormen een bijzondere niche van verrukkelijk mals vlees, gelegen tussen de ribben van het Ibérico varken. Dankzij de Wagyu-kwaliteit van het Ibérico vlees, kun je met de prachtige marmering van deze ribfingers een smaakvolle toevoeging maken aan je volgende culinaire avontuur of BBQ-sessie.
Het Ibérico varken, ook bekend als Cerdo Ibérico, komt uit Zuid-Spanje en behoort tot de meest smaakvolle scharrelrassen. Deze varkens leven in de natuurlijke omgeving en voeden zich met eikels, grassen, kruiden, wortels en soms olijven. In de droge zomermaanden krijgen ze graan bijgevoerd. Deze ribfingers, gesneden uit het ribkarkas van het Ibérico varken, zijn een ware smaaksensatie en een favoriet bij BBQ-liefhebbers. Ze kunnen snel op hoge temperatuur worden bereid voor een knapperige en smaakvolle ervaring. Geniet van deze Ibérico Rib Fingers in verschillende culinaire creaties voor een smakelijk resultaat.
Waar komen de Ibérico ribfingers vandaan?
De Ibérico ribfingers komen van het Spaanse Ibérico varkensras. De kenmerkende, meestal zwarte, Ibérico varkens houden van veel beweging op de heuvels van Spaanse eikelboomgaarden. De dagelijkse bewegingen over heuvels en het eten van eikels maken het vlees van dit halfwilde en oeroude varkensras tot een echte delicatesse. De varkens worden gefokt door geselecteerde en gecertificeerde boeren.
De bereidingswijze
De Ibérico ribfingers laten zich eenvoudig bereiden op de bbq of in de oven.
Braden in de oven
Leg de ribfingers 24 uur van te voren in de koelkast om de ontdooien. verwijder de verpakking en marineren de fingers met een lekker kruidenmengsel of rub. Verwarm een pan met een dikke bodem en bak zonder olie of boter de fingers mooi bruin. Leg de ribfingers in een ovenschaal in een voorverwarmde oven van 90 graden gedurende 1 uur en 30 minuten. Schep de fingers na 1 uur en 30 minuten om en dek de overschaal af met aluminium folie en na nogmaals 1 uur en 30 minuten kan je heerlijk smullen.
Meer weten?
Heb jij behoefte aan meer tips voor de bereiding van de Ibérico ribfingers of heb je andere vragen die je aan ons wilt stellen? Twijfel dan geen seconde om telefonisch of via e-mail contact met ons op te nemen. Bel naar +31(0)702017034 of stuur een e-mail met je vraag door naar [email protected]. Eventueel is het ook nog mogelijk om gebruik te maken van de chatfunctie óf het contactformulier op de website indien dit je beter uitkomt. In ieder geval kunnen wij je verzekeren dat wij ons best doen om al je vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden. Bestel vandaag nog jouw ribfingers bij LeJean.nl en geniet van een smaakvol en mals stuk vlees.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 2020112
- Herkomst: Spanje
- Houdbaarheid: 6 Maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries
- Kiloprijs: €26.99
- Samenstelling: 100% Ibérico Varkensvlees