Iberico Pluma met zwarte peper miso
Ingrediënten;
Voor de zwarte peper miso;
50 gr vers gemalen zwarte peper
400 gr fijn gesnipperde lente ui
8 teentjes fijn gehakte knoflook
250 gr witte Miso pasta (tip: Toko of online kopen)
1 tl zout
50 ml soya saus
5 tl rijstazijn
5 tl arachideolie
Voor het vlees;
2 Iberico Pluma van ca 300 gram
100 gr boter
50 ml arachide olie
5 tl rijst azijn
Voorbereiding;
Haal het vlees uit de verpakking en laat het op temperatuur komen.
Snipper de lente uien fijn, snipper de knoflook fijn.
Maak de zwarte peper miso;
Stop alle ingrediënten in een blender of mix met staafmixer.
Wrijf het vlees in met de miso rub
Bereiding;
Laat een pan goed heet worden op hoog vuur.
Voeg boter en beetje olie toe en laat het uit-bruisen.
Bak 2-3 minuten per kant, totdat het vlees gaar is.
Haal de pan van het vuur en laat 1-2 minuten rusten.
Schenk een scheutje rijstazijn over de pluma en voeg een theelepel zwarte peper miso toe om met de jus een saus te maken.
Serveer met een frisse koolsalade met wortel en komkommer
Eet smakelijk!