Schrijf u in voor onze wekelijkse aanbiedingen
Get the latest updates, news and product offers via email
Abonneer
12 August 2019

Iberico Pluma met zwarte peper miso

Umami, de vijfde smaak in het Japans. Samen met de pluma van het Iberisch varken een mooie combinatie

Ingrediënten;

Voor de zwarte peper miso;

50 gr vers gemalen zwarte peper

400 gr fijn gesnipperde lente ui

8 teentjes fijn gehakte knoflook

250 gr witte Miso pasta (tip: Toko of online kopen)

1 tl zout

50 ml soya saus

5 tl rijstazijn

5 tl arachideolie

Voor het vlees;

2 Iberico Pluma van ca 300 gram

100 gr boter

50 ml arachide olie

5 tl rijst azijn

 

Voorbereiding;

Haal het vlees uit de verpakking en laat het op temperatuur komen.

Snipper de lente uien fijn, snipper de knoflook fijn.

Maak de zwarte peper miso;

Stop alle ingrediënten in een blender of mix met staafmixer.

Wrijf het vlees in met de miso rub

Bereiding;

Laat een pan goed heet worden op hoog vuur.

Voeg boter en beetje olie toe en laat het uit-bruisen.

Bak 2-3 minuten per kant, totdat het vlees gaar is.

Haal de pan van het vuur en laat 1-2 minuten rusten.

Schenk een scheutje rijstazijn over de pluma en voeg een theelepel zwarte peper miso toe om met de jus een saus te maken.

Serveer met een frisse koolsalade met wortel en komkommer

Eet smakelijk!

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »