28 September 2020

Traditionele Hertengoulash

Hertengoulash, de smaken van vroeger! Een mooi toegankelijk "wildgerecht" echt de moeite waard om uit te proberen.

Ingrediënten;

2-3 personen

400 gr Hertenstoofvlees

2el roomboter

½ ui gesnipperd

½ el tomatenpuree

1dl runderbouillon

0.5 dl rode wijn

½ tl rozemarijn

3 jeneverbessen

1 laurierblad

1 kruidnagel

40 gr mager ontbijtspek, in blokjes

30 gr champignons, in plakjes

½ el zilveruitjes

½ el piccalilly

2 plakjes ontbijtkoek

Zout en peper

Voorbereiding;

Laat het hertenstoofvlees op kamertemperatuur komen.

Snipper het ui, snij het ontbijtspek in blokjes, snij de champignons in plakjes.

Bereiding;

Verhit de boter in een braadpan, liefst gietijzer of met een dikke bodem.

Bestrooi het vlees met zout en peper en voeg het vlees toe en bak rondom bruin. (Doe het in gedeeltes als u een kleine pan heeft zodat het vlees goed aangebakken is rondom).

Fruit in een andere pan de ui en de resterende boter en roer de tomatenpuree door de gefruite ui. Afblussen met de bouillon en rode wijn.

Voeg het mengsel bij het vlees en voeg de rozemarijn, jeneverbessen, laurier en kruidnagel toe. Laat het vlees op een laag vuur met het deksel op de pan rustig gaar stoven gedurende 45-60 min.

Bak terwijl het vlees gaart, de blokjes ontbijtspek krokant en bak de plakjes champignons in het spekvet. Doe het spek bij de goulash, samen met de champignons, zilveruitjes, piccalilly en de ontbijtkoek. Laat alles samen nog even zachtjes sudderen tot de ontbijtkoek is opgelost en de saus enigszins is gebonden.


Breng op smaak met zout en peper.
Gebruik eventueel nog wat allesbinder als de saus nog iets te dun is.

 

Lekker met ovenaardappeltjes met knoflook en oregano, gestoomde spruitjes, rodekool met appel en kaneel.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »