07 November 2019

Hertenvlees stoofpotje met walnoot topping

Dit stoofpotje is rijk van smaak en de walnoot topping maakt het gerecht helemaal af.

Ingrediënten;

3-4 personen

500 gram hertengoulash

2 el olie

2 middelgrote uien

2 teentjes knoflook

2 el bloem (gezeefd)

250 ml rode wijn

60 gr gedroogde pruimen

100 gr dobbelsteen spek

275 ml runderbouillon

3 selderie stengels

100 gr walnoten (schoon, gebroken)

2 tl roomboter

Voorbereiding;

Laat het hertengoulash vlees op kamertemperatuur komen.

Verwarm de oven voor op 160 ºC

Snij de ui in dunne 1/2 ringen, hak de knoflook fijn. Maak de selderij schoon en snij in diagonale stukken van ca 3 cm.

Bereiding;

Verhit de olie in een braadpan, liefst gietijzer of met een dikke bodem.

Voeg het vlees toe en bak rondom bruin. Doe het in gedeeltes als u een kleine pan heeft zodat het vlees goed aangebakken is rondom.

Haal het vlees uit de pan. Bak de uien en gehakte knoflook goudgeel in de braadpan.

Roer nu de bloem erdoorheen en kook/bak 1 minuut

Haal de pan van de warmtebron en roer beetje voor beetje de rode wijn erdoorheen. Voeg dan het vlees weer toe de pruimen, spek en bouillon.

Plaats de vuurvaste pan in de voorverwarmde oven en dek af. Gaar nu gedurende 2-3 uur het vlees.

Zodra het vlees gaar is bakt/wokt u de bleekselderij en walnoten in circa 5 minuten. Doe dit al roerend en houdt alles goed in beweging.

Haal de pan uit de oven, serveer op een voorverwarmd bord en garneer met de walnoten en bleekselderij.

Lekker met rodekool, huisgemaakte aardappelpuree.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »